Fenyegető bámulás és kő-papír-olló: nem fogtak kezet a baloldali francia képviselők Le Pen párttársával (videó)

2024. július 24. 22:38

A képviselők egyszerűen figyelmen kívül hagyták a kézfogásra irányuló gesztusát.

2024. július 24. 22:38

Nyitókép: X/Képernyőfotó

A július 18-i parlamenti szavazás során készült videó rávilágít a francia politikán belüli megosztottságra. Az X-en megosztott felvételen az újonnan kinevezett képviselő, Flavien Termet, a Le Pen-féle jobboldali Nemzeti Tömörülés képviselője látható, amint egy szavazóurna mellett áll. A képviselők egyenként sétálnak be, hogy leadják szavazatukat. 

Ahogy a baloldali képviselők az urnához érnek, nem hajlandóak kezet fogni a 22 éves Termet-vel. Láthatjuk, hogy a képviselők egyszerűen figyelmen kívül hagyják a kézfogásra irányuló gesztusát.

Olyannyira, hogy Francois Piquemal képviselő, aki a Engedetlen Franciaország képviselője egy kő-papír-olló mozdulatot tesz, hogy ne kelljen kezet fognia Termet-vel. A vége felé Sebastien Delogu látható, amint Flavien Termet-t fenyegetőleg bámulja, miközben az kezet nyújt neki. A kontextus kedvéért: egy újonnan alakult kormány első parlamenti ülését a legidősebb képviselő vezeti, míg a legfiatalabb képviselő tölti be a titkári szerepet. Ebben az esetben Termet-től azt várják, hogy a szavazás után kezet fogjon a képviselőkkel.

A felvételt itt tekinthetik meg:

 

 

 

 

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RWG1
2024. augusztus 22. 12:04
Nincs itt semmi újdonság, a következő lépés a jobb oldal megvádolása lesz gyűlölet keltéssel és árok ásással ahogy ez lenni szokott.
kombinator-0
2024. július 25. 11:44
mennyire primitív, proli banda
angolpuska
2024. július 25. 09:37
Igazi bolsi-libsik. Még fenyegetnek is.
zakar zoltán béla
2024. július 25. 09:26
Djimokratya vagy Prolyetyilény Nazico?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!