Felfüggesztették a lengyel köztévé kommentátorát, miután lekommunistázta John Lennont

2024. július 27. 22:41

Képzeljünk el egy Lengyelországot, ahol nem rúgják ki a riportert a politikai véleménye miatt...

2024. július 27. 22:41
Musician John Lennon With Rose

Nyitókép:  Bettmann/Getty Images

Az AP News írta meg, hogy a lengyel köztelevízió kommentátorát, Przemysław Babiarz-t felfüggesztették, miután élő adásban az olimpia nyitó ünnepségén azt mondta, hogy John Lennon „Imagine” című száma valójában a kommunizmus vízióját írja le. 

A TVP, a lengyel közszolgálati csatorna szombaton közleményt adott ki, amelyben bejelentette, hogy a riporter és sportkommentátor, Przemyslaw Babiarz, nem kommentálhat többet élő adásban ezen a nyári játékokon.

John Lennon dalának szövegében az hallható, hogy „képzelj el egy világot mennyország és pokol, országok és tulajdon nélkül”.

Sajnos ez a kommunizmus víziója” 

— mondta Babiarz péntek este a Szajna folyó partján, Párizsban tartott nyitóünnepség során. 

A kölcsönös megértés, tolerancia, megbékélés – ezek nemcsak az olimpia alapvető eszméi, hanem az új Lengyel Televíziót irányító normák alapjai is. Nem járulunk hozzá azok megsértéséhez.”

— írta a TVP a felfüggesztését bejelentő közleményében. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 295 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­é­k­­e­­­l­d­­­ ­­a­­ ­­­s­z­e­­x­­­i­­­ ­p­­u­­n­c­i­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
petya-806
2024. július 29. 08:11 Szerkesztve
Lenin egy munkásgyűlés szónokaként lép fel az emelvényre a Putyilov gyárban. A tömeg hatalmas ovációval fogadja, lelkesen skandálják; "Lennon, Lennon, Lennon!" Lenin egy kissé csodálkozva mondja. - De elvtársak, én Lenin vagyok, nem Lennon. A tömeg csak skandálja tovább; - Lennon, Lennon, Lennon! - Elvtársak értsétek meg végre, én Lenin vagyok! - Lennon, Lennon, Lennon! Mire Lenin mérgesen: - Jól van elvtársak, ti akartátok! Azzal rázendít: "IT'S BEEN A HARD DAY'S NIGHT... "
nempolitizalok-0
2024. július 28. 22:02
De hiszen bolsi volt. Nem is szégyellte.
kombinator-0
2024. július 28. 21:29
az is volt, csak nem tudott róla ... azt hitték, hogy a kommunizmus a szovjet-keleti blokk sajátossága ... aztán kiderült, hogy éppenséggel a tőkések szeretnék ráerőltetni a bunkó népükre ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!