Lukácsi Katalin óriásit villant: szerinte a botrányos olimpiai megnyitó „Jézus győzelmét" jelenti

2024. július 27. 22:24

A politikusnő nem érti a felháborodást, szerinte örülni kéne, hogy egy keresztény jelenetet választottak a francia rendezők.

2024. július 27. 22:24
null

Ahogy a Mandiner megírta: hatalmas felháborodást okozott a párizsi olimpiai nyitóünnepségen bemutatott élőkép, melynek során Leonardo Da Vinci Az utolsó vacsora című festményét transzvesztita előadók jelenítették meg.

Lukácsi Katalin azonban nem érti a felháborodást – erről írt új Facebook-bejegyzésében.

Szerinte csak a maradi egyházfik vannak kiakadva a jeleneten. 

„Ma a keresztény egyházak még megmaradt vagy csak zsörtölődni felhorgadó tagjai szörnyülködnek azon, hogy miként jelenítették meg az Olimpia megnyitóján az utolsó vacsora jelenetét” – írta. 

Szerinte nincs helye a felháborodásnak, sőt. 

Jézus győzelme ez is, mert ezt a jelenetet választották ki, nem más vallások más jeleneteit. Sokkal könnyebben szólítható meg az, aki viszonyul valahogy, mint aki teljesen közömbös vagy egyáltalán nem emlékezik” 

– írta Lukácsi. 

Hozzátette: így legalább az emberek gondolni fognak a kereszténységre. [Értjük, de hogyan? – a szerk.]

„Ahogy azt egyszer Sztevanovity Dusán a gyönyörű Gondolj rám című dalban írta: »gondolj rám…, mikor erény lesz már nem gondolni rám.«

A párizsi rendezvényszervezők és kreatívok nem tartották erénynek nem gondolni rá” 

– elmélkedett tiszta erőből a politikusnő.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 293 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­é­k­­­e­­l­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­z­­­e­x­­­i­ ­­p­­u­­­n­­c­­i­m­­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jackvomnoricum
2024. július 29. 17:39
"... egyetemi kutató, katolikus hitoktató és történész." Ez még viccnek is durva! Hol volt az előadásokon?
2024. július 29. 11:46 Szerkesztve
Ha ezek az ocsmányságok valakinek sértik az izlését, neki is éppen olyan joga van ahhoz, hogy kifejezze utálatát. A jogok oda-vissza érvényesek. Ha ezekben a gúnyolódó, gyáva, ferdehaljamú lárvákban lenne egy kis bátorság, akkor nem specializálódnak a kereszténység ócsárlására, hanem minden vallást egyformán kezelnének, ideértve az iszlámot is. Persze ök nagyon jól tudják, hogy ha az iszlámmal szórakoznának, akkor a muszlimok már az elsö alkalommal kocsonyát csinálnának belölük. Ezek a "szabadelvü", beteges idióták persze csak házinyúlra mernek löni, de arra is csak úgy, hogy az ki van kötve.
5m007h 0p3ra70r
2024. július 28. 21:06
»Mr.Woof 2024. július 28. 13:01 • Szerkesztve Na ilyen egy igazi keresztény. Nem gyűlölködik, mindenben a jót látja.« Az ilyet ostobának hívják nem kereszténynek. Mindig megnevettet az ilyen lipcshy professzorkodás. Úgy hivatkozik a balfasz az Újszövetségre, hogy sosem olvasta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!