Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Fegyveres hatalomátvételre készült egy csoport Ukrajnában

2024. július 01. 19:52

Az ukránellenes tevékenységéről ismert csoport tagjait őrizetbe vették.

2024. július 01. 19:52
null

Nyitókép: Képernyőkép / pravda.com 

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat arról számolt be, hogy őrizetbe vették egy „ukránellenes tevékenységérőlismert csoport tagjait, akik az alkotmány napját követően zavargásokat akartak szítani Kijevben és elfoglalni az ukrán parlament épületét. A nyomozati anyagokból kiderül, hogy a csoportot egy olyan civil szervezet társalapítója vezette, amely 2015 óta ismert ukránellenes tevékenységéről. 

A bűnözők egy úgynevezett „veche” (népgyűlés a középkori szláv országokban) megtartásának álcája alatt azt tervezték, hogy kinyilvánítják Ukrajna jelenlegi katonai és politikai vezetésének „hatalomból való eltávolítását.” 

Ezután abban reménykedtek, hogy el tudják foglalni a Verhovna Rada épületét és megzavarhatják annak működését.

„A rendezvény résztvevőinek többsége azonban nem volt tisztában a gyűlés valódi szándékaival, azaz a provokációkkal. A bűnözők azt tervezték, hogy a hazai és külföldi médiaforrásokon keresztül információkat terjesztenek a kijevi zavargásokról. Azt remélték, hogy ezzel destabilizálják a társadalmi és politikai helyzetet Ukrajnában az Orosz Föderáció javára”

– jelentette az SzSzU.

***

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-113
2024. július 03. 16:06
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­­é­­k­­e­­l­­d­­­ ­­­a­ ­s­z­­e­­­x­­i­­­ ­p­­u­n­­­c­­­i­m­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Majdmegmondom
2024. július 02. 07:05
Ez most a két héttel ezelőtti puccsos banda, vagy egy másik? Létezik egyáltalán még bárki is Ukrajnában Zselén és az amerikai zsoldosokon kívül?
balbako_
2024. július 02. 06:40
Hitler ellen is próbálkozott a tisztikar a Walküre vagy magyarul Valkűr hadművelettel. A képzett katonák már látták a háború elveszett, de Hitler nem akart erről tudni. Zelenszkíj is hasonló cipőben jár. Ki is végeztek mindenkit.
gyzoltan-2
2024. július 02. 06:36
Nyilvánvalónak tűnik, hogy Pintér Sándor továbbképzésben, oktatásban részesítette az ukrajnai hatóságokat, hogy miképp kell az ukránoktól megvédeni Ukrajnát... Megosztotta beolajozottan működő tapasztalatait... Várható, hogy Ukrajnában is totális felszámolás alá kerül, szóval minden, ami csak jobboldalinak sejthető...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!