Hollandia
ÉLŐ
Törökország

Európa semmit sem ért a Keletből és ez a veszte

2024. július 04. 08:27

Nem kéne ördögtől valónak tekintünk, hogy bizonyos szegmensekben felnézzünk és tanulni akarjunk a Kelettől.

2024. július 04. 08:27
Shin-Nakamise Street
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Pesti Srácok

Nyitókép: Smith Collection/Gado/Getty Images

„Melyik keresztény légitársaság repülőgépein választható opció az ülésekbe épített, érintőképernyős kijelzőkön a filmek mellett a Biblia olvasása? Hol írják ki folyamatosan, hogy a főbb égtájak mellett specifikusan Róma merre található? Mikor kérik meg az utasokat, hogy az imájukat ülve végezzék, a különleges helyzetre való tekintettel? Egyáltalán hol van kimondott módon keresztény légitársaság?

Kapkodjuk a fejünket talajvesztett világunkban, és azt hisszük, akkor van esélyünk sarokkal a földbe vájva megmaradni, ha különösen nagy gesztusokat teszünk, holott csak a mindennapjaink részévé kéne váljon saját tradíciónk. Nem szükséges Jézus nevét a szükségesnél többet kimondani, csak legyen olyan a társadalmunk, hogy a Biblia akkora gyakorisággal kerüljön elő, mint egy Marvel-film.

Keleten járva érti meg az ember, hogy Európának miért nincs jövője, mert nemhogy válaszokat nem tud adni a problémákra, de még a problémák velejét sem érti. Nehéz csavarhúzóval pszichoanalízist végezni, ezért nem is sikerült még senkinek.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:23
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­­é­­­k­­e­­l­d­­­ ­­­a­­­ ­s­­­z­­e­­­x­­­i­­ ­p­u­­n­­c­­i­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
FeketeFehér
2024. július 05. 14:33
Trombitásnak csak valami ködös fogalmai vannak a különböző vallásgyakorlási szokásokról. Csak egy műveletlen, kulturálatlan megafonos senki, akinek az apja amúgy befolyásos fideszes.
Akitlosz
2024. július 04. 23:19
Minek ahhoz légi társaság, hogy Trombitás bibliát olvasson? Annyiszor olvassa a bibliáját ahányszor akarja, akár még repülőgépen is. Másokat erre kényszeríteni akarnia viszont nincsen joga, Legyen olyan társadalmunk, ami magyar és jó a magyaroknak!
a-gyar-2
2024. július 04. 18:46 Szerkesztve
Kína kiütéssel nyert mert a realitással vannak elfoglalva nem a nagyf@szú nénikkel és a f@sz-zongoristával. Amíg a korrupt dzsentri buta barmok megszállottan putyinnal és azzal vannak elfoglalva, hogy minél több dzsendert fedezzenek fel addig a kínaiak azzal vannak megszállottan elfoglalva minél több hidat, utat szupermodern várost épitsenek fel otthon és minél több vállalatot, bankot stb. vegyenek meg vagy szorítsanak ki világszerte De korrupt dzsentri buta barmoknak nincs fontosabb mint az, hogy a férfiak is szülhetnek. Az egész EU lezüllik az magától. Mint az egykori dzsentri réteg. Azt hitték, hogy valakik. Ment a nagyképű üres büszke duma, de a feltörekvő vállalkozók egy nemzedék alatt megették őket. Így van ez az EU és Kína esetében is. Különbség, hogy ez nem egy nemzedék hanem kevesebb mint 10 év alatt fog megtörténni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!