Elképesztő történet Amerikából: lemondott a korrupt, zsaroló demokrata szenátor, aki aranyrudakat is elfogadott

2024. július 24. 06:19

Bob Menendez az egyiptomi kormány ügynökeként lépett fel.

2024. július 24. 06:19

Nyitókép: Képernyőfotó

Lemondott a szenátori székéről Bob Menendez, az amerikai Kogresszus felsőházának demokrata tagja kedden, akit egy héttel korábban korrupció miatt talált bűnösnek a bíróság. A New Jersey állam szenátoraként dolgozó politikus levélben közölte döntését New Jersey kormányzójával. 

Lemondása dátumának indoklásául azt hozta fel, hogy a következő négy hét időt ad stábjának a szenátori tisztség rendezett átadására. Az Associated Press (AP) hírügynökségi jelentése ugyanakkor megjegyzi, hogy 

augusztus 20-a egyben a szenátori tiszteletdíj átutalásának is napja. 

Bob Menendez szenátort New York-ban 9 héten keresztül tartott bírósági büntetőtárgyalás nyomán találta bűnösnek az esküdtszék az ellene felhozott 16 vádpontban, amelyek többi között megvesztegetésről, zsarolásról, bűnszervezetről és hivatali hatalommal való visszaélésről szóltak.

Az ügyészség szerint a demokrata politikus 

készpénzt és aranyrudakat fogadott el üzletemberektől, és az egyiptomi kormány ügynökeként lépett fel szenátusi pozícióját kihasználva. 

A házkutatás során Bob Menendez ingatlanaiban több százezer dollárnyi készpénzt, valamint aranyrudakat találtak elrejtve. Az esküdtszék múlt kedden meghozott döntését követően Bob Menendez a bíróság előtt tett nyilatkozatában csalódottságát hangoztatta az ellene született bírósági ítélet miatt, és azt állította, hogy soha nem szegte meg hivatali esküjét, és nem cselekedett külföldi ország ügynökeként sem.

Az ügyben két New Jersey állambeli üzletember, Fred Daibes és Wael Hana is a vádlottak padján ült, akik megvesztegették a törvényhozás felsőházának tagját, az esküdtszék őket is bűnösnek találta.

Szintén vádlottként szerepel az ügyben Bob Menendez felesége, 

akinek esetében betegség miatt felfüggesztették az eljárást. A bíró az esküdtszék ítéletének kihirdetésekor közölte, hogy a büntetés mértékét október 29-én ismerteti. Az ügyben szereplő bűncselekményekért összesen több mint

 200 év büntetés szabható ki,

tudjuk meg.

(MTI)

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­­r­­t­é­­k­­e­l­­d­ ­a­ ­s­­­z­­­e­­x­­i­­­ ­p­­u­­n­­c­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
karakter-2
2024. július 24. 09:38
A beteg amerikaiaknak az ilyeneket kellene céltáblának használni.
formaegy-2
2024. július 24. 08:30
Az EU-ban ez a dicsőség, az értékrend! Korruptak, bűnözők pöcegödre! Sőt a korrupt, bűnöző, Európagyilkos, zsaroló, fenyegető, náci Hitler2Leyen az EB elnöke! EU-s tagállamok ellen ad parancsot egy rühes náci alvilági ukrán puccosseggűnek aki nem EU-s, és nem is NATO tag. Ez a büdös terrorista náci EU-s pöcegödör Hitler2Leyen vezetésével! Köp!
Gullwing
2024. július 24. 08:29
A libcsi amcsi demokrata értelmezése a demokráciáról...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!