Életveszélyes a „toleráns” lincsmédia

2024. július 19. 20:07

Nehéz nem összefüggést látni a balliberális indulatpolitizálás és a Trump-merénylet között.

2024. július 19. 20:07
Supreme Court Releases Opinions
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Magyar Nemzet

Nyitókép: Alex Wong/Getty Images

„Hitlerként ábrázolja címlapján a Magyar Narancs 2015-ben a magyar miniszterelnököt, Orbán Viktort. Az új amerikai fasizmus arcaként jellemzi Donald Trumpot 2024-ben a The New Republic című szélsőbaloldali kiadvány, miközben külön szekcióban arról fantá­ziál remegve, milyen is lenne az óceánon túli újdiktatórikus rendszer Trump alatt. Alex Soros, Soros György trónörököse X-profilján egyetértőleg osztja meg az említett cikksorozatot, benne a dehonesztáló montázzsal, amely (szintén) Hitlerként mutatja az elnököt. A Demokrata Párt külön reklámkampányt szervez arra, hogy Trump=Hitler.

Pár héttel később a szélsőbaloldali progresszió hazai koronaékszere, a Telex nemes egyszerűséggel kijelenti: Kovács Zoltán államtitkár »nekirontott« Ilaria Salisnak, aki Magyarországon antifa-gyűlöletbűncselekmény ­miatt áll vád alatt, irháját csak a mentelmi joggal mentették meg szélsőbaloldali barátai, azzal, hogy befutó helyre tették egy olasz EP-listán. De a Telex szerint Kovács »nekirontott«.

Helyben vagyunk.

A szélsőbaloldali heccelés, az erőszakra való fölbujtás és az erőszakos szélsőbaloldaliak mentegetése vált a nemzetközi baloldal fősodrává. Radikalizmusuk nem ismer határokat. Szélsőségük már nem az ügyet, hanem az emberi életet veszi célkeresztbe. »Life­style« baloldali, újgazdag korifeusaik az olasz tavernákban pezsgőzgetnek, miközben az általuk felhecceltek kalapáccsal sújtanak ártatlanok koponyái felé.

A felheccelt őrültek fegyvert szorongatnak a kezükben, hogy bárkinek golyót repítsenek a fejébe, aki nekik nem tetszik. Úgy gondolják, megtehetik ezt, hiszen azt olvasták róluk a »független-objektív« (mára: szélsőbaloldali) lincsmédiában, hogy a reinkarnálódott Hitler megtestesülésével hadakoznak, tehát minden megengedett velük szemben. Robert Fico hangosabban merte mondani, hogy béke, rögtön golyósorozat dörrent a hasába. Ha nem vagyunk résen, a baloldal agyonlövi és szilánkosra zúzza a civilizációnkat.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abcugabcug
2024. július 21. 09:04
Magát se az eszéért tartják.
viator-11
2024. július 20. 09:05 Szerkesztve
Puzsérné Szarházzy Edina is nagyon erőlködik Orbán dehumanizálásával. Aztán, ha eldörrenne egy golyó valamelyik agyhalott "feliratkozójától" akkor meg lapítana mint FOS a fűben. Ősi libalos hergenc szokás szerint. Mert hogy ők jobban gyűlölnek... Lelkük rajta. Aki a sittre akar jutni annak balra a második ajtó.
auditorium
2024. július 20. 06:54
Ugyanilyen bajuszos képet publikált cimlapon a Magyar narancs képesújság 2015-ben OV-ról, melyet a Ferihegy 2 rep.tér újságárusánál láttam főhelyre kitéve. Sok utas meglepődve nézte, hogy ilyen is lehet egy "diktatúrában" ? Mert ugyebár ha egy nyugati jogállamban ilyen kép jelenne meg a miniszterelnökről vagy a köztársasági elnökről, akkor a lap főszerkesztőjet és újságirója nagyon megütné bokáját. Nálunk 3 év börtön és nagy pénzbüntetés járna érte felségsértésért. Mo-n mindent lehet ? Ez lenne a "diktatúra" és a "despotizmus" ? Ne hagyják.
Namond
2024. július 20. 01:29
Hát a KESMA közéleti lincselési gyakorlata?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!