Életfogytiglani börtönre ítéltek Nagy-Britanniában egy muszlim hitszónokot

2024. július 30. 18:29

Anjem Choudaryt 2016-ban már egyszer börtönbüntetésre ítélték az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet támogatása miatt.

2024. július 30. 18:29
null

Nyitókép: Rasid Necati Aslim / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Terrorszervezet vezetéséért életfogytig tartó börtönbüntetéssel sújtották kedden Nagy-Britanniában Anjem Choudary iszlamista hitszónokot. Bűnösségét már egy héttel ezelőtt kimondta a bíróság.

Az illetékes londoni büntetőtörvényszék ítélete szerint legalább 28 évet kell rácsok mögött töltenie, mielőtt feltételesen szabadlábra kerülhet. Az 57 éves Choudaryt egy héttel ezelőtt ítélte el a bíróság, mert vezető szerepet töltött be a betiltott al-Muhadzsirún (ALM) nevű szervezetben, 

online támogatást keresett annak működtetéséhez, és feltételezhető volt, hogy további tagokat akar toborozni.

Az ügyben brit, kanadai és amerikai nyomozók működtek közre. Choudaryt 2016-ban már egyszer börtönbüntetésre ítélték az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet támogatása miatt. Az 1996-ban alapított ALM tagjait több mint húsz terrortámadás elkövetésével hozzák összefüggésbe. Choudaryt pedig több olyan ember tettestársaként tartják számon, aki merényletet követett el Londonban.

(MTI)

 

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2024. július 31. 02:03
Ki kellett volna végezni! Így most a sitten terjeszti majd a szennyet...
allover-2
2024. július 30. 20:51
Micsuda? Hát hol van a brit telerancia? Csúnya dolog elítélni egy muszlim szónokot!
atti64
2024. július 30. 20:44
HELYTELEN ITÉLET!!!!!!!!!!!!!!!!ÉN HALÁLT ITÉLTEM VOLNA NEM KELL ETETNI ITATNI LEVEGÖZTETNI EGY PATKÁNYT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MÉG A LEVEGÖT IS SAJNÁLOM TÖLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chekke-Faint
2024. július 30. 19:38
Talán nem gyűlölte eléggé a keresztényket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!