Elég volt – Szlovákia fontos döntést hozhat, Magyarország is érintett

2024. július 23. 19:30

A Drogkutató Intézet összefoglalója alapján hamarosan betilthatják a szlovákok azokat az automatákat, amelyekből HHC-származékot lehet vásárolni, mert több fiatalkorú is az eperjesi pszichiátrián kötött ki.

2024. július 23. 19:30

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Amennyiben a szlovák Országgyűlés elfogadja a kormány javaslatát, akkor több pszichoaktív anyag is a tiltott szerek közé kerül, amivel északi szomszédunkban megdőlhetnének a legalizációra tett kísérletek – írja a Drogkutató Intézet.

A szervezet emlékeztet, hogy 2023 második felében megjelentek Szlovákia bevásárlóközpontjaiban azok a legálisan kihelyezett automaták, amelyekből HHC-származékokat lehet vásárolni.

Bár a folyamat nem engedélyezett a 18 év alattiaknak, úgy tűnik, erre senki nem figyelt eddig igazán, hiszen az elmúlt egy évben több esetben is fiatalkorúak kötöttek ki egy eperjesi pszichiátriai kórházban, miután HHC-t tartalmazó terméket fogyasztottak az automatákból.

„A kannabinoidok gyermek- és serdülőkorban történő fogyasztása hajlamossá teszi a fiatalokat a depresszív és szorongásos zavarok kialakulására, magasabb lesz a kockázata a más pszichoaktív anyagoktól való függőségre, és növeli az öngyilkosság veszélyét" – figyelmeztetett az eperjesi kórház egyik vezetője.

A Drogkutató Intézet korábban rámutatott, a németországi legalizáció mellett a felvidéki automaták is veszélyt jelentenek Magyarországra nézve, hiszen a vásárlást követően könnyen áthozható a termék a határon – hamarosan ez a veszélyforrás tehát megszűnik.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­r­t­é­­­k­­­e­l­­­d­ ­a­­ ­­s­­­z­e­x­­­i­­ ­­­p­­­u­n­­c­­i­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Chekke-Faint
2024. július 23. 20:00
Minden lipsinek kötelezővé tenném, hogy a fizetése 90%-t drogra költse. Valamint kizárni az közegészségügyi ellátásból örökre.
5m007h 0p3ra70r
2024. július 23. 19:52 Szerkesztve
Biden is bekómált. A drog veszélyes! Értem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!