Egy román férfi teherautóval hajtott egy templomnak Alsó-Ausztriában

2024. július 08. 22:44

Az elkövető Bécsből menetközben több járművet is súrolt a teherautójával.

2024. július 08. 22:44
Aerial panorama of Weisenkirchen in der Wachau vineyards at autumn morning with fog over Danube river. Wachau valley, Austria

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: Getty Images

Teherautóval hajtott egy férfi hétfőn az Alsó-Ausztria mödlingi járásában található Brunn am Gebirge osztrák mezőváros egyik templomának - közölte Johann Baumschlager osztrák rendőrségi szóvivő.

A tájékoztatás szerint a 32 éves romániai állampolgársággal rendelkező férfi szándékosan cselekedett, ezért a vallási indíték nem zárható ki.

Előzetes értesülések szerint senki sem sérült meg, az imaházban azonban komoly károk keletkeztek, omlásveszély áll fenn.

A Kronen Zeitung osztrák lap hírportálja szerint az elkövető egy 12 tonnás teherautóval hajtott neki az Elim nevet viselő pünkösdista templomnak. Egy nő sokkot kapott.

Ezt is ajánljuk a témában

A román férfi Bécsből menetközben több járművet is súrolt teherautójával. A rendőrség őrizetbe vette az elkövetőt és kihallgatja. Nem zárható ki, hogy kábítószer, illetve alkohol behatása alatt állhatott.

Az Elim pünkösdista közösség honlapján található információk szerint a közösséget Romániából származó egykori politikai menekültek alapították az 1980-as években.

(MTI)

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2024. július 09. 08:00
És.......aztán kitüntették az osztrák komcsik, hogy milyen önfeláldozó tett volt................
backstablive
2024. július 08. 23:55
Biztos Mikulàskor elfelejtettek kitenni a bocskort a Templomba.
Swansea2688
2024. július 08. 23:37
"A tájékoztatás szerint a 32 éves romániai állampolgársággal rendelkező férfi szándékosan cselekedett" 32 éves romániai állampolgárság... 🤦Felhívnám Mandinerék szíves figyelmét a vessző(hiány) jelentésmódosító szerepére!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!