Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Die Welt: Orbán Viktor a legfontosabb játékos az EU-ban

2024. július 04. 11:59

A német lap szerint a színfalak mögött zajló tárgyalások során minden a hatalomról és a pozíciókról szól az Unióban.

2024. július 04. 11:59

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

A Die Welt online felületén megjelent véleménycikke szerint az EU-ban a színfalak mögött zajló tárgyalások során minden a hatalomról és a pozíciókról szól. Magyarország kormányfője, Orbán Viktor a legfontosabb játékos. Magyarország július 1-jén hat hónapra átvette a 27 EU-tagállam soros elnökségét, de Orbán jelenleg inkább mással foglalkozik, például „egy új radikális jobboldali populista frakció megalakításával az Európai Parlamentben. 

Ha Orbán tervei megvalósulnak, az új csoportosulás az EP harmadik legnagyobb frakciójává válhat, 

megelőzve ezzel az ECR-t” – írta a lap.

Ezt is ajánljuk a témában

A Patrióták Európáért szövetség kiáltványában nincs szó az ukrajnai orosz agressziós háborúról. Orbán csupán annyit mondott, hogy „háború, migráció és stagnálás” helyett „a békéért, a biztonságért és a fejlődésért” akarnak kampányolni. Ez okos húzás, hiszen a homályos megfogalmazás lehetővé tenné olyan pártok csatlakozását is, amelyek egyértelműen elítélik az ukrajnai orosz agressziós háborút. 

Ilyen például Marine Le Pen franciaországi Nemzeti Tömörülése. Az eddig biztos, hogy az olasz Liga és a Chega párt is csatlakozik az új szövetséghez

Jelenleg is folynak a tárgyalások

Orbán Viktor jelenleg Robert Fico szlovák miniszterelnök Smer pártjával és Janez Jansa volt szlovén kormányfő Szlovén Demokrata Pártjával is tárgyalásokat folytat, és a holland választási győztes Geert Wilders Szabadságpártja (PVV) is a jelöltek között szerepel. 

A cikkben megjegyezték, hogy a magyar miniszterelnök nagy ellenfele most Meloni. 

Mindketten szuverén nemzetállamokat akarnak Európában, amelyek a lehető legkevesebb hatáskört adják át Brüsszelnek,

 és mindketten a családok, a heteroszexualitás, a vallás és a hagyományok kérdésére összpontosítanak. Vannak azonban jelentős különbségek is: Meloni teljes mértékben támogatja Ukrajnát az Oroszország elleni védelmi hadjáratban, és következetesen kiáll a korrupció elleni küzdelem és – az Olaszországban tervezett vitatott alkotmányreform ellenére ” a jogállamiság elveinek érvényesítése mellett” – olvasható Christoph B. Schiltz véleménycikkében.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 216 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:23
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­­k­­e­­l­­d­ ­a­­­ ­­­s­­z­e­­x­i­­ ­­­p­u­­n­­­c­­i­­m­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Reszelő Aladár
2024. július 05. 08:53
Ezért lesz 2 frakció, hogy akinek nem tetszik valami, vagy valaki, az tudjon választani. Ha ugyanúgy szavaznak, akkor teljesen lényegtelen, hogy ki hol ül. Ez hívják frakciószövetségnek.
Átoperált Kiscsoportos
2024. július 05. 08:35
Drága Seggbekúrt Cigánytrófeák! Ez már a jobboldali fordulat? Brüsszel utcáinak van már magyar neve? Tanítják már a hátrafelé nyilazást Brüsszelben? A vajdátok csütörtökre ígérte a hatalmas fordulatot ... A világ- és atomháború jún. 9 óta szabadságon van? A sokoldalú magyar katona harcol, 55- évesen tanít, autóvezetést oktat ... Csádban mindezt milyen nyelven teszi? A 480 milliárdot érő Vodát 660 milliárdért vették meg. 180 milliárddal megkárosították a magyar adófizetőket.
Ekrü
2024. július 04. 17:38
Skywalker_bp 2024. július 04. 17:03 "@ada - A mérések 41-et mutatnak, "- Bocs, de csak egy mérés mutat 41-et, méghozzá az IDEA, ami ugye régen a Jobbik tulajdona volt, nem éppen a Fidesz szeretetéről híres. Ráadásul baromságot ír, mert hozzáteszi, hogy a Fidesz csökkenése nem , hogy megállt de a tábora növekedésnek indult a választások óta. Na mármost, ha egy párt növekedést mutat és ugye választásokkor 44,8%-ot ért el, akkor abból NEM 41 % lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!