Demokrácia nélkül maradtak a Demokraták

2024. július 23. 18:51

Szinte senkit nem ért váratlanul Joe Biden visszalépése az elnökjelöltségtől.

2024. július 23. 18:51
null
Kaszab Zoltán
Vasárnap.hu

Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci

„Az is látszik, hogy a demokraták igyekeznek gyorsan elrendezni a dolgot, Biden után ugyanis a párt prominensei sorra jelentik be, hogy a jelenlegi alelnököt, Kamala Harrist támogatják. A helyzet tehát megoldottnak tűnik, ugyanakkor van egy kis bökkenő. Joe Biden előrehaladott kora és romló szellemi frissessége ugyanis nem új fejlemény. Már 4 évvel ezelőtt, az előző kampányban is téma volt az ezzel kapcsolatos Demokrata Párton belüli aggodalom, és az intő jelek Biden hivatalba lépése után csak szaporodtak. Elnökségét gyakorlatilag végigkísérték a szó szerinti, vagy szavak szintjén elkövetett botladozások, a levegőbe nyújtott kézfogások, vagy a különféle lefagyások, félrebeszélések. Ne szépítsük:

a demokraták Biden fizikai és mentális állapotának teljes tudatában vágtak bele az előválasztásba.

Amelynek során elhitették a párt szimpatizánsaival, hogy a jelenlegi elnök a legalkalmasabb arra, hogy folytassa a munkát. Az esetleges kritikusokat és a Bidennel egy előválasztáson szembeszállni igyekvőket pedig módszeresen kiiktatták, kikövezve ezzel az utat a 81 éves politikus előtt, hogy újra ringbe szálljon a Fehér Házért vívott harcban. Pedig a sötét felhők már régóta gyülekeznek. És ha ennek nyilvánosan ennyi egyértelmű jele volt, gondoljunk csak bele, hogy mi zajlott a színfalak mögött. Mit csinálhatott Biden egy-egy zártkörű tárgyaláson? Nem kell köntörfalazni: a demokraták eltitkolták Biden állapotát, ezzel pedig a saját szavazóikat verték át elsősorban. Sőt, nemcsak átverték, hanem még hülyét is csináltak belőlük.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. július 23. 20:10
Ennél nagyobb baj, hogy mitöl alkalmas még 5 hónapig. Miért nem veszi át az elnökséget is most Kamala. Utána úgysem tudja majd😀
llnnhegyi
2024. július 23. 19:26
USA hír! Kirúgták a biztonsági főnököt! Secret Service ( német neve SS). Hagyta,hogy Trump aspiránst megmerényeljék! Bíróság elé dobják!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!