Búcsúszerenád

2024. július 26. 09:55

Szerda este Joe Biden elnök beszédet intézett az amerikai nemzethez az Ovális Irodából. Komor, de ünnepélyes hangon sorolta elnöksége eredményeit.

2024. július 26. 09:55
BIDEN, Joe; HARRIS, Kamala
Mosolygó Miklós
Mosolygó Miklós
Népszava

Nyitókép: MTI/EPA/ALLISON JOYCE

„Szerda este Joe Biden elnök beszédet intézett az amerikai nemzethez az Ovális Irodából. Komor, de ünnepélyes hangon sorolta elnöksége eredményeit, az időseknek járó gyógyszerek ársapkájától az első fekete női bíró jelöléséig a legfelsőbb bíróság testületébe. A határokon túl Vla­gyi­mir Putyin és Kína fenyegető nemzetközi jelenlétére figyelmeztetett, míg otthon Donald Trump antidemokratikus törekvéseivel szemben szólított harcra. Először ismerte el a nyilvánosság előtt: ideje átadni a stafétát a Demokrata Párt új generációjának. Kamala Harris tapasztalt, erős és felkészült vezető, aki készen áll az elnökségre, igyekezett megnyugtatni a hetekig bizonytalanságban tartott demokrata párti és független szavazókat.

Bár Mike Johnson republikánus házelnök közleményében azonnali lemondásra szólította fel az elnököt, Biden tervei szerint kitölti a ciklusából hátralévő mintegy hat hónapot.

Szomorkás búcsúja arra a nyugdíjba küldött töritanárra emlékeztet, aki mindig felfelé kerekítette a dolgozatokat, a feleleteknél pedig együtt barkochbázott a diákokkal, ha azok nem tudták Budavár visszafoglalásának évszámát, de még a helyszínét sem. Az engedékenysége nem váltott ki tiszteletlenséget a gyerekekből. Értékelték, hogy nem kell félniük tőle. Járt is neki az éjjeli szerenád a lakótelepi ablaka alatt, kis mécsesekkel, Republik-dalokkal.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. július 27. 00:25
tapir32 2024. július 26. 15:35 "Magyarországon az ellenzék 14 éve mást sem csinál, mint az állítólagos korrupciót vizsgálja," Az 1993-as székházügy óta....
B_kanya
2024. július 27. 00:24
Leonyid Brendon eftás jó eftás, jó főtitkár. Sajnos csak kislányoknak ad eftási csókot.
tésztagyári szakmunkás
2024. július 26. 21:57
Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A Népszavába csak hülyék írhatnak, vagy aki hülye, az a Népszavába ír?
titi77
2024. július 26. 20:14
mennyibe fog fájni ez a jenkiknek? ha börtön 1mlrd usd.ha elmegyógyintézet,akkor meg a duplája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!