Brüsszel kicsinyes és hatástalan bojkottja

2024. július 18. 07:53

Attól, hogy a brüsszeli háborúpárti politikusok nem jönnek el Budapestre és bojkottálják a magyar elnökség eseményeit, az európai és amerikai emberek többségének békevágya még nem szűnik meg.

2024. július 18. 07:53
European Council Summit In Brussels
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér

Nyitókép: Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

„Érthető a félelem Brüsszelben: Miközben az EU és a NATO azon mesterkedik, hogy öt további évre finanszírozza a háborút, Orbán Viktor békemisszióra indult és megmutatta, hogy a háborúnak igenis van alternatívája. Elnökségi triónk másik két miniszterelnöke (a spanyol és a belga) ugyanúgy nem tett semmit a békéért, mint ahogy a brüsszeli bizottság vezetői sem, holott az európaiak, amerikaiak és immáron az ukránok többsége is belefáradt a háborúba és békére vágyik.

Ahogy múlik az idő úgy lesz a globalista mainstream számára egyre nehezebb a háború, mint politikai termék eladása a nyugati világ szavazópolgárainak. A Századvég Európa Projekt idei kutatása is azt mutatja, hogy az európaiak elutasítják a háború további eszkalálását, például nyugati katonák Ukrajnába küldését. A francia szavazók is elmondták a választóurnáknál erről a véleményüket és jól megbüntették Macron elnököt, aki ezt az ötletet még februárban felvetette. A többi háborúpárti európai kormányt, pártot és politikust is lepontozták, különösen az atlantista német zöldeket és a velük sodródó német szocdemeket. Az USA-ban pedig az a Donald Trump számít a novemberi elnökválasztás fő esélyesének, aki »24 órán belül« békét akar teremteni.

A világ Globális Délnek nevezett kétharmada eleve egy európai regionális konfliktusnak, maximum a Nyugat Oroszország és Kína ellenes proxi háborújának tekinti azt, ami Ukrajnában zajlik és aminek leginkább ők fizetik a háborús inflációval, a megdrágult élelmiszerárakkal és hullámvasútra került energiaköltségekkel a számláját. A háború az európaiak zsebéből is kiszívja a pénzt, a háborúpárti kormányok a saját népükön spórolnak, míg számolatlanul öntik a pénzt az Ukrajnának szánt fegyverekbe. 

Persze van, aki jól jár a háborúval: A spekulánsok, bankok és befektetési alapok idejekorán bevásárolták magukat a fegyvergyártó cégekbe, vagy ahogyan Anthony Blinken amerikai külügyminiszter 2023 decemberében egy őszinte pillanatában kikotyogta: »Minden tíz, Ukrajnának szánt dollárból kilenc az államokban landol.«”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a-gyar-2
2024. július 18. 16:38
Közben Kína kiütéssel nyer mert a realitással vannak elfoglalva nem a nagyf@szú nénikkel és a f@sz-zongoristával. Amíg a korrupt dzsentri buta barmok az EU-ban megszállottan putyinnal és a f@sz-zongoristával valamint azzal vannak elfoglalva, hogy minél több gendert fedezzenek fel addig Kínában 2022 februárja óta több mint 4 millió kiválóan képzett mérnök végzett. Amíg a kínaiaknak hogy egy modern 21. századi ország építésével vannak elfoglalva, addig az EU-ban a korrupt dzsentri barmoknak nincs fontosabb mint az, hogy a férfiak is szülhetnek és a f@sz-zongorista. Ha ez így megy tovább az egész EU lezüllik magától. Mint az egykori dzsentri réteg. Azt hitték, hogy valakik. Ment a nagyképű üres büszke duma, de a feltörekvő vállalkozók egy nemzedék alatt megették őket. Így van ez az EU és Kína esetében is. Különbség, hogy ez nem egy nemzedék hanem kevesebb mint 10 év alatt fog megtörténni.
a-gyar-2
2024. július 18. 16:35
Tök mindegy. A Zelenszkij rezsim vesztett. Kész. Kaput. Ezen semmi nem változtat
a-gyar-2
2024. július 18. 16:34
Csak a gonoszok akarnak békét. Éljen a háború!. Minél több a halott annál jobb. Minél nagyobb a pusztítás annál jobb. Minél több az özvegy annál jobb. Minél több az árva annál jobb. A háború mennyország. Béke az maga a pokol.
2istvsn
2024. július 18. 10:40
Egy dolog miatt érdekes. Rájöhet mindenki nem annyira fontosak a potentátok, beosztott is tud ügyet intézni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!