Békemisszionárius póz

2024. július 15. 07:32

Melós dolog manapság fasisztának lenni.

2024. július 15. 07:32
Batka Zoltán
Batka Zoltán
Népszava

Nyitókép: Képernyőfotó

„Melós dolog manapság fasisztának lenni. Nem úgy van, mint régen, hogy az ember felhúzott magára valami barna vagy fekete hacukát, haptákba vágta magát és máris kezdhetett uszítani. Az EU demokratikus közösségében is akadnak fasiszták – a szólás- és véleményszabadság szent – azonban ők jobbára csak otthon, négy fal között csinálhatják a hasonszőrűekkel, kifelé kénytelenek átkeresztelni magukat szuverenistának, identitáriusnak, keresztény élet-és családvédőnek. Azonban nevezzék magukat ahogy akarják, az ilyen közösség mégiscsak egy halom cinikus, egoista undok fráter marad, akik az első kanyarban elárulják egymást.

Ahogy putyinista miniszterelnökünk is így üzemel évek óta, aki hiába veregetheti a vállát porckorongleválásig, amiért sikerült összehoznia egy oroszpárti frontot az EU-ban. A »Patrióták Európáért« művésznevű bagázs fajsúlyosvezetője messze nem ő lett, hanem Marine Le Pen, aki elvitte a show-t. Utóbbi minapi veresége óta középre húz, hogy így szólítsa meg a mérsékeltebb francia polgárságot. Ennek szellemében megtorpedózta, hogy a szintén Putyin-istállóból érkező, Salvini-féle Lega a homo-és mindenfób Roberto Vannaccit jelölje a pártszövetség alelnökének. Vannacci nézeteivel teljesen átlagos Fidesz-KDNP-kádernek számítana, abból is a mérsékeltebbjéből, speciel ami a melegeket illeti, SemjénZsolttól bármikor hallhat az ember cifrábbat is.

Talán a Fidesz urának is eszébe jutott, hogy Marine annak idején pont ugyanígy, belülről vette át a hatalmat az apuka évtizedes pártjában, a Nemzeti Frontban. Márpedig aki az apját is kizáratta saját pártjából, amiért az ikonikus szélsőjobbos megeresztett pár homofób és idegengyűlőlő megjegyzést, az a fajkeveredésről hadováló fideszvezérrel feleannyit sem fog lacafacázni. Ha úgy alakul.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2024. július 17. 02:39
Valamit már tenni kellene ezekkel a lélekmérgező komcsikkal szemben!
kar-6-alom
2024. július 16. 22:27
Azt írja ez a félcédulás: "akadnak fasiszták... kénytelenek átkeresztelni magukat szuverenistának, identitáriusnak, keresztény élet-és családvédőnek." Ha ez a modern fasizmus, akkor én is a tagja vagyok. De hogy ez a Batka mi....? Nekem leginkább egy hiperaktív földigiliszta jut róla az eszembe.
kar-6-alom
2024. július 16. 22:21
Régen a Népszava - bár undok és kommunista elköteleződésű - egy nívós újságnak számított. A szélsőbalossága mellett is igyekezett jól megszerkesztett és igényes megfogalmazású cikkeket lehozni. Ez a tróger a slampos és igénytelen szóhasználatával egy közepesen részeg társaságban még megállná a helyét, de a Népszavában... Hát érthető, kellenek az együgyű propagandisták oda is.
anna bolena
2024. július 16. 18:46
"»Patrióták Európáért« művésznevű bagázs" -- megbocsájtjuk, h ilyen izzadságszagú írásokat produkálsz, tudjuk, agyadra ment a hőség. A legjobb, amikor a ballib azt mantrázza, h Le Pen elvitte a show-t OV elől. El sem tudnak képzelni egy olyan politikust, aki nem az "ide nekem az oroszlánt is" alapon működik. Pedig OV ezt már a V4 esetében is bebizonyította, ott sem tolakodott előre, neki az volt a fontos, h a dolog működjön, mindegy, kinek a neve alatt. De ez a sajtótájékoztatókon bunkóskodó tahó, aki beragadt a fasisztázásba, ezt fel se képes fogni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!