Békemisszió: Merre tart Amerika?

2024. július 25. 15:27

Ha Kamala Harris marad a jelölt, ideje nagy részét a kampány köti majd le, így az ügyeket az adminisztráció, pontosabban az azt meghatározó Deep State fogja vinni.

2024. július 25. 15:27
null
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér Blog

Nyitókép: KAMIL KRZACZYNSKI / AFP

„Miért félnek ennyire Trumptól? Leginkább amiatt, hogy már nincsen veszteni valója. Ha november 5-én megválasztják elnöknek, ez lesz az utolsó ciklusa, utána már nem indulhat az elnökségért. Ez szabad kezet ad neki az intézményrendszer alkotmányos kereteken belüli átalakítására, aminek tervein már több konzervatív agytröszt dolgozik. A legismertebb ilyen projekt a Heritage Foundation Project 2025 programja, melynek keretében konkrét döntéseket készítenek elő és olyan embereket képeznek, akik vezető szerepet kaphatnak Trump második elnöki adminisztrációjában. Arról már 2020 végén is többen beszéltek, hogy a mainstream médiának híreket kiszivárogtató FBI felső vezetését katonatisztekre és a bevándorlási hivatal (US Immigration and Customs Enforcement, ICE) vezetőire cserélnék, akik biztosan nem vennék fel a telefont a Deep State háttéremberinek. Amikor Mike Pompeo korábbi százados volt a CIA vezetője, majd külügyminiszter, ezek a kulcsintézmények az addigi gyakorlattal szakítva a törvények szerint működtek és nem tettek keresztbe az elnöknek.

A személycseréken túl elnökként Trump visszavághat az ellene irányuló támadások kitervelőinek és végrehajtóinak, amivel leleplezheti a Deep State hátországát adó pénzügyi; közigazgatási; politikai; katonai és média elit összefonódását, valamint a hatalmi manipulációk mechanizmusát. Ezzel kiütné a Deep State kezéből azt az eszközt, amivel részérdeküket a világ vezető hatalmának erőforrásain keresztül érvényesítették.

Ezt nem akarják megvárni, ezért váltották le a láthatóan szenilis Joe Bident egy nála húsz évvel fiatalabb jelöltre, akit a Deep State kamarillája ugyanúgy tud majd mozgatni, mint a most visszalépett elnököt, aki ciklusa hátralévő idejében politikai értelemben »béna kacsa« lesz.

A demokrata elnökjelölt személyéről az augusztusi konvención döntenek. Ha Kamala Harris marad a jelölt, ideje nagy részét a kampány köti majd le, így az ügyeket az adminisztráció, pontosabban az azt meghatározó Deep State fogja vinni. A demokrata jelölt győzelmével a korábbi kétpárti fősodor politikája folytatódna, amely az ukrajnai háború folytatásában és nem a békekötésben érdekelt. Anthony Blinken amerikai külügyminiszter 2023 decemberében világosan elmondta: »Minden Ukrajnának küldött tíz dollárból kilenc visszajön az USA-ba«. Mivel az amerikai Képviselőház egyre hosszabb nekifutással fogad el ukrán támogatásokat, könnyen lehet, hogy a tavaszi 61 milliárd dollár volt jó ideig az utolsó.

Az amerikai elnökválasztási kampányt látva Orbán Viktornak igaza van amikor azt írja, hogy »(…) a politikai vezetés nélküli bürokrácia a korábbi úton halad tovább«, ami a fősodorhoz tartozó demokrata elnökök esetében a háború elhúzása. Ez még Amerikában is csak egy szűk kisebbség érdeke, így velük szemben nemcsak Amerikában járnának jóval többen a békével, hanem világszerte.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. július 25. 22:45
Zoli! Összeesküvés elmélet! Haris elszáll a büdös francba!
Majdmegmondom
2024. július 25. 17:57
Szerintem mindegy, hogy ki a demokraták elnöke, akkor is a deep state fog irányítani. Mint látjuk, az elmúlt években még egy növény is képes volt betölteni az elnöki posztot. Egyébként meg nem hiszem, hogy be lennének szarva, van az a halott mennyiség, aki mindenképpen a demokratákra fog szavazni... De én még azt is eltudom képzelni, hogy a választások előtt kiprovokálnak egy világháborút és akkor nem lesz ám választás...
lhotx
2024. július 25. 15:40
Római Birodalom – katonacsászárok 180-tól 306-ig.
lauderstenonis-2
2024. július 25. 15:32
Milyen békemisszió? Hacsak a békemisszió alatt nem azt értjük, hogy a békevarangy 1 milliárd eurós hitelt könyörgött ki Kicsifing kínai főkomcsitól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!