„Basszátok meg” – üzente Zuckerberg az Apple-nek

2024. július 30. 17:05

Az utóbbi időben nehéz a konkurenseik által fejlesztett rendszerekre alkalmazásokat készíteni, panaszkodott a Facebook-vezér.

2024. július 30. 17:05
null

Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

Kicsit karcosabb hangnemet ütött meg a megszokottnál a minap Mark Zuckerberg, amikor Jensen Huang Nvidia-vezérrel beszélgetett egy konferencián, számol be az Endgadget.

Mindkét cég élen jár a mesterséges intelligencia fejlesztésében, ezért a diskurzus egy kölcsönös tiszteletnyilvánítással kezdődött, majd hosszasan társalogtak a technológiában rejlő lehetőségekről. Ezután a szoftverek terjesztésére került a sor, itt pedig Zuckerberg kijelentette: amennyit segítettek a mobilplatformok a technológia kezdeti terjesztésében, most inkább hátráltatják azt.

Az utóbbi időben nehéz a konkurenseik által fejlesztett rendszerekre alkalmazásokat készíteni, panaszkodott a Facebook-vezér.

Amíg nem voltak mobilok, Zuckerberg szerint a Microsoft dominált, és bár ma több androidos mobil van a piacon, az Apple vezeti ezt a korszakot. 

Ezt is ajánljuk a témában

A milliárdos ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a következő korszak ismét a nyitott ökoszisztémákról fog szólni.

Mark Zuckerberg szerint az alkalmazásaik meghatározzák majd a jövőben az emberek kommunikációját, ám ehhez az kell, hogy az Apple és a Google ne korlátozza őket. Az Apple App Store-jára célozva elmondta, hogy az évek során rengeteg dolgot próbált felépíteni, amikre többször is elutasító választ kapott a platformszolgáltatótól.

Basszátok meg!”– mondta a milliárdos.

Erre Jensen Huang poénra vette, és úgy reagált, hogy a beszélgetés szélesebb körben történő közvetítésének lehetősége ezzel a káromkodással el is szállt.

 Zuckerberg végül nevetve elnézést kért, de mint mondta, ha a zárt ökoszisztémákra terelődik a szó, egyszerűen nem tudja türtőztetni magát.

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. július 30. 21:05 Szerkesztve
A trágárságon alapuló műintelligencia biztosra vehető, megoldja az emberiség problémáit. Ahogy a műanyagok megsemmisítése is a világ gondja lett, ezzel sem lesz másképp. Most, még időben, abba kellene felejteni!
pragmatika
2024. július 30. 20:10
Hát, igen. Az almások elég zárt platformban gondolkodnak.
Secerror
2024. július 30. 19:01
Csak nekem ugrik be erről a fejről ezen a képen Hitler?
nempolitizalok-0
2024. július 30. 18:58 Szerkesztve
Szerencsére a Windows mobiltelefonokon tényleg megbukott, nem véletlenül. Egyébként a többit is le fogja nyomni amerikán kívül valami kínai. Most még operációs rendszerek "küzdenek", de holnap ,ár MI-k és a kínaiak nem csak nagyon elől járnak ebben, de üzleti alkalmazásban és innovációban is egyértelműen az elsők. Cuki világméretekben 15 év múlva sehol sem lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!