Az USA aggódik a jemeni húsziknak ígért orosz rakéták miatt

2024. július 20. 16:57

Az amerikai főparancsnokság azonnali megtorlást fontolgat.

2024. július 20. 16:57

Nyitókép: Mohammed Hamoud / ANADOLU / Anadolu via AFP

Az amerikai hírszerző ügynökségek jelentése szerint Oroszország – válaszul Ukrajna felfegyverzésére – fejlett hajó elleni rakétákkal készül felruházni a jemeni húszi lázadókat – írta meg a Portfolio a Wall Street Journal nyomán. A jelentés szerint a húszik tisztviselői már megjelentek Moszkvában. Bár orosz fegyvereket még nem vetettek be a Vörös-tengeren, nem zárható ki, hogy iráni csempészútvonalakon már eljutottak Jemenbe, ha a Kreml jóváhagyta a szállítást.

Az Egyesült Államok közel-keleti főparancsnoka figyelmeztette Lloyd Austin védelmi minisztert, hogy a jelenlegi katonai műveletek nem elegendőek a húszik Vörös-tengeri hajózás elleni támadásainak megfékezésére, és átfogóbb megközelítést javasolt. Egy kormányzati tisztviselő szerint a Központi Parancsnokságot arra kérték, hogy dolgozzon ki egy bővebb célpontlistát. Erik Kurilla tábornok, a Központi Parancsnokság vezetője, és más amerikai tisztviselők is a 

nagyobb húszi fegyverraktárak és stratégiai célpontok bombázását, valamint vezetőik kiiktatását javasolják.

A húszik eddigi támadásaiban legalább 30 hajó sérült meg, kettő elsüllyedt. A Wall Street Journal elemzői szerint Oroszország azzal fenyeget, hogy hajó elleni rakétákat küld a húsziknak, hogy eltántorítsa Washingtont Ukrajna további támogatásától, például az ATACMS-ok orosz területen való bevetésétől.

 

 

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­r­t­­é­­k­­­e­l­­­d­ ­a­­ ­­­s­­­z­­­e­x­i­­ ­­­p­­u­­n­­­c­i­­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Aerion
2024. július 21. 17:12
mnmn Már rég szállítani kellett volna, hogy az USA is érezze a törődést! Az USA Trump és Vance. Értük érdemes harcolni. A bájdenista mocsok, az meg legfeljebb a 'zusa'. Ellenük pedig harcolni kell. Olyan, mint Magyarországon a szemkilövető meg a bojler neje, meg a pártja, meg a szektás követői, ahogy a nőverő pszichopata hazaáruló, meg a szektásai. Az NEM Magyarország, és NEM a magyarság. Annak az ellenségei.
Aerion
2024. július 21. 17:07
Az USA aggódik a jemeni húsziknak ígért orosz rakéták miatt Az amerikai főparancsnokság azonnali megtorlást fontolgat. --------------- Egyáltalán nem a 'zusa' aggódik, a bájdenista tömeggyilkosok és talpnyalóik aggódnak. Egyébiránt, talán nem kellene nagy hatótávolságú rakétákat szállítani a fákrán náciknak, hogy gyerekeket öljenek meg. És talán akkor nem kapnának a huszik se hasonló romboló rakétákat, amivel katonai célpontokat terveznek megsemmisíteni. Nem pedig polgári infrastruktúrát. Ami ugye, demokráciában szokásos.
Forgalmazó
2024. július 21. 16:03
Fab5000 az anyahajos kalózokra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!