Az ukrán katonai hírszerzés elismerte: segítették a mali lázadókat a Wagner-csoport ellen

2024. július 30. 17:41

„A lázadók megkapták a szükséges információkat” – mondta a hírszerzés szóvivője.

2024. július 30. 17:41
null

Nyitókép: Képernyőkép / The Guardian 

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, mali lázadók rajtaütést tartottak a Wagner-csoport egyik konvojánál, információk szerint több tucat zsoldos és a sereg egyik vezetője is életét vesztette a fekete-afrikai ország nyugati részén. Az ukrán katonai hírszerzés kedden elismerte, hogy szerepe volt a halálos Wagner-csapdában Maliban – adta hírül a The Guardian

Andrij Juszov, az ukrán katonai hírszerzés szóvivője közölte, hogy ők segítették a helyi törzseket. 

„A lázadók megkapták a szükséges információkat – sőt, nemcsak információkat – amelyek lehetővé tették az orosz háborús bűnösök elleni sikeres katonai műveletet” – fogalmazott. Azt nem közölte, hogy az akcióban közvetlenül ukrán fegyveresek is érintettek voltak-e, vagy jelen vannak-e az országban. „Egyelőre nem fogok a részletekről beszélni, de lesz még több is” – tette hozzá. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kar-6-alom
2024. július 30. 22:24
Igen-igen! Ez bizony az Ukránoknak köszönhető! Sőt, atombiztos információim vannak arról, hogy a Télapó ajándék- és virgácslistáját is ők állítják össze hírszerzési adataik alapján. Bezony!
lemez
2024. július 30. 20:36
Micsoda haderő az ukrajnai.Annyi katonájuk van hogy a franciáknak besegitenek.Régen olvastam de nem akartam elhinni.Az unio már y mi pénzúnkböl ott is háborúzik.Ja,nem is háború pártiak mi?.Magyar pénzból védi gyarmait a francia .Ügyes.Nálunk meg nincs is jogállam.
nemmondom
2024. július 30. 19:26
Mali történelme alapján ( francia gyarmat volt, Francia-Szudán néven) nem lehet kérdés, hogy melyik ország információit vitte ukrán postás.
Zsolt75
2024. július 30. 19:22
Jóleső érzés, hogy a mi pénzünkből az ukránoknak maliban is van lehetőségük háborúzni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!