Ha ezt Prigozsin látná: fogságba esett Wagner-zsoldosokat ajánl fel Ukrajnának jószándéka jeléül egy fekete-afrikai ország

2024. július 29. 16:31

Több tucat Wagner-zsoldos vesztette életét, miután Maliban helyi törzsek támadtak az oroszok konvojára.

2024. július 29. 16:31
null

Nyitókép: X

Mali lázadók rajtaütés tartottak a Wagner-csoport egyik konvojánál, a megjelent információk szerint több tucat zsoldos életét vesztette a fekete-afrikai ország nyugati részén, a Newsweek egyenesen arról hír, hogy 80 katona meghalt, köztük a zsoldossereg egyik vezetője. 

A hétvége során Mali több részén is fellázadtak az országban állomásozó orosz zsoldosok ellen, az egyik legsúlyosabb támadás az algériai határ közelében volt, csak ott tucatnyi Wagner-harcos vesztette életét. 

A mali vezetés szerint két katonájuk halt meg az összehangolt akciósorozat során. A közösségi médiába kikerült videók és fotók alapján a Wagner több járművét is megsemmisítették, ráadásul több harcosukat is elfogták a tuareg harcosok. Még nem erősítették meg, de nagy valószínűséggel meghalt Anton Elizarov Wagner-parancsnok is, aki korábban az ukrán Szoledár elleni támadást vezette, továbbá Nyikita Fedajnin milblogger is. A Portfolio megjegyzi, a tuaregek felajánlották Ukrajnának az elfogott zsoldosok átadását a jószándékuk jeléül. 

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gebsi1
2024. július 29. 19:44
a tuareg szar daraboknak ez volt az utolsó lélegzetvételük, nem hogy majd ők lepaktálnak a hoholokkal. Szerintem kis idő és a sivatag homokjába paszírozzák őket az oroszok.
Atti bá
2024. július 29. 19:18
Azért rendesek az amcsik, hogy nem ő maguk tesznek felajánlást a hoholoknak, hiszen a lázadok rendszeresen az ő csicskáik.
Akitlosz
2024. július 29. 18:54
"Ha ezt Prigozsin látná: fogságba esett Wagner-zsoldosokat ajánl fel Ukrajnának jószándéka jeléül egy fekete-afrikai ország" BAROMSÁG! HOPPÁ HAZUDIK! Nem "egy fekete-afrikai ország" teszi ezt, hanem éppen az "egy fekete-afrikai ország" ELLEN LÁZADÓK!
Kovács Ubul
2024. július 29. 18:53
Slava Mali!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!