Ausztriában a magyar útról beszélnek – fontos megállapításra jutottak

2024. július 09. 10:56

A Der Standard publicistája szerint Orbán Viktor békemissziója eltér az Európai Unió irányvonalától, ám élesíti Magyarország nemzetközi profilját.

2024. július 09. 10:56
Orbán Viktor, Vlagyimir Putyin

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

El kell ismerni Orbán Viktort, mert Magyarország miniszterelnöke zseniális politikai taktikus – áll a Der Standardban megjelent véleménycikkben. Eric Frey szerint ezt nem csak otthon bizonyítja, hanem egyre inkább az európai porondon és a világpolitikában is.

Az új, jobboldali frakció megalakításával a Fideszt az Európai Parlament központi szereplőjévé tette. De a következő hat hónapban maga Orbán Viktor lesz a főszereplő, és soros elnökként ezt ki is tudja használni.

A publicista szerint nincs arra nagy esély, hogy Vlagyimir Putyin „észhez térjen", de ha a következő hónapokban megmozdul valami a diplomáciai fronton, akkor a magyar kormányfő ezt sikerként könyvelheti el, ha pedig nem,  akkor sem veszített semmit.

Hozzátette, Orbán Viktor békemissziója eltér az Európai Unió irányvonalától, ugyanakkor élesíti Magyarország nemzetközi profilját, valamint megerősíti álláspontját a háborúval kapcsolatban, tehát azt, hogy a békéhez Putyinnal is tárgyalni kell.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­­é­­­k­­e­­­l­­­d­­­ ­­­a­ ­s­­z­­e­x­­i­­­ ­­­p­­­u­n­c­i­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
zabszem
2024. július 09. 13:54
Tomasso : Magyarország kimarad ebből az egészből. Egyedül humanitárius segélyt küld Ukrajnáról és a békét szorgalmazza. Nem fog elítélni senkit, nem küld sem fegyvert, sem katonát Ukrajnának. Ha besz@rtok, akkor sem lesz ez másképp...
csapláros
2024. július 09. 13:00 Szerkesztve
Tommaso 2024. július 09. 12:55 ..."TaIán nektek / = a hazaáruIó jobboIdalnak / a vh-kban nem keIIett voIna megtámadnotok más áIIamokat"... Talán a Nyugat, a németek és a tótok ajtaján dörömbölj lécci. Hitler 2 tót hadosztállyal együtt robbantotta ki a világháborút. Büntiből Sztálin magának vette Kárpátalját, ami SOSE volt a tótoké, a ruszinok meg MINDIG is Magyarország egyik, a magyarsággal lojális nemzetisége voltak 1000 éven át.
csapláros
2024. július 09. 12:55
Zsolakomarom 2024. július 09. 11:26 ..."A magyar ut az extraprofit-ado es a vedelmi hozzajarulas"... Mi van? Ha a baloldal vesz el a gazdagoktól és adja a szegényeknek, az rendben van, de ha MI akkor az már BÜDÖS? Ja, nem TI ellenzékiek a SZEGÉNYEKNEK emelitek az adót, hogy a GAZDAGOKNAK több jusson !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!