A Vatikán is a béke mellett

2024. július 25. 10:02

Pietro Parolin bíboros Ukrajnába utazott, a pápa közelségét közvetíti.

2024. július 25. 10:02
null
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Facebook

Nyitókép: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

„A Vatikán is a béke mellett: »Utat kell találni a konfliktus gyors lezárásához.« Pietro Parolin bíboros Ukrajnába utazott, a pápa közelségét közvetíti, aki »a kezdetektől fogva próbálta megtalálni a módját a háború befejezésének és az igazságos békének.’«

A szentszéki államtitkárságot vezető bíboros ukrajnai látogatása során találkozott Volodimir Zelenszkij elnökkel is, a találkozó után pedig megerősítette és kifejtette a békepárti vatikáni állspontot: »ha béke lesz, akkor azt a két fél között kell megkötni«. Parolin hozzátette, reméli, hogy ,»más (diplomáciai) formulákat is lehet találni, hogy megnyíljon végre valamiféle rés.«”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ben Jeremiah
2024. július 27. 20:26
Hát, nagyot fordult a világ Szent II. János Pál pápa óta. Ő elkezdte a közeledést az ortodoxok felé, és igen szépen is haladt a dolog. Ez a mostani pápa meg egyszerűen meg akarja semmisíteni az ortodoxiát - és nem ezért képes az egyházüldöző pöcszongoristával is összefogni. Amúgy a vatikán ortodoxok elleni taktikázásának volt köszönhető a Felvidék és Kárpátalja elvesztése: vatikán építette vel (a magyar püspöki karral) a szlovák nemzeti öntudatot, ellensúlyozni próbálván a kelet felől látható ortodoxiát. És olyan jól sikerült ez a felépítés (pl. a szlovák nyelvet is a magyar püspöki kar segedelmével építették fel), hogy prá évre rá már üldözték a magyarokat. Ukrajnában meg most a kifejezetten egyházgyalázó társasággal fognak össze.
recipdoki
2024. július 25. 16:36
llnnhegyi A kreténkeltetű mandi szerkik megint beleszartak a pofátokba seggfej szoponcok ,ti meg zabáljátok höhöö Pontosan szelektálás nélkül : Ferenc pápa Ukrajna mellett szólalt fel Szolidaritását és elkötelezettségét fejezte ki Ferenc pápa a háború sújtotta Ukrajna “igazságos és tartós békéjének megtalálása” mellett. Mindezt a Vatikán államtitkára személyesen mondta el az ukrán elnökkel történt kijevi találkozón. „a pápa szolidaritását és elkötelezettségét a háború sújtotta Ukrajna igazságos és tartós békéjének megtalálása mellett”. A magyari főpapok már kevésbé, a nagyon keresztény főniről nem is beszélve A szentatya Soros embere - Origo.
Akitlosz
2024. július 25. 16:27
"A pápa? Neki hány hadosztálya van?" / Sztálin /
Bell & Sebastian
2024. július 25. 12:05
Szerintem fogalmuk sincs a firkászoknak a vatikáni diplomácia lépéseinek értelméről. A cikk rejtett értelme, pontosabban értelmetlensége, Orbán még meleg nyomában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!