A németek már nem bírják tovább: „Mi a franc történt az országunkkal?”

2024. július 14. 15:37

Németországban hatalmas a felháborodás, amiért nemes egyszerűséggel gyilkossági kísérletként számol be a média a Donald Trump elleni merényletről, amelyben egy ember meghalt.

2024. július 14. 15:37
Bundestag

Nyitókép: Getty Images/Kay Nietfeld

Teljesen kiborultak a Welt olvasói, amiért a lap gyilkossági kísérletként számolt be a Donald Trump elleni merényletről – ráadásul a kommentelők azt tapasztalják, hogy a német médiában általánosságban is ez a narratíva a jellemző.

Gyilkossági kísérlet? Meghalt egy ember, többen megsebesülték. Nem, ez egy merénylet volt. Mi a franc történt az országunkkal?

– teszi fel a kérdést egyikük, aki szerint elviselhetetlen, hogy a súlyos eseményt egyes újságírók ennyire lekicsinylik.

Más arra hívja fel a figyelmet, hogy máris megkezdődött a médiában a történtek relativizálása, pedig szó sincs semmiféle kísérletről, itt egyértelmű merénylet történt. Valaki arról érdeklődik, hogy vajon a német hírtelevíziók most várják az utasítást, hogy milyen narratívában számolhatnak be a merényletről, mert szokásos vasárnapi könnyed témákkal foglalkoznak a Trump elleni támadás helyett.

Ez a keretezés nem csupán Németországra jellemző, de a CNN ment a legtovább, amely úgy számolt be a történekről, hogy Donald Trump elesett, ezért kellett levinni a színpadról.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Firtos
2024. július 16. 14:29
Az agymosás eredménye kézenfekvő. Nem is tudom, mi volna az, ami észhez téríthetné a nagy tömeget. A zombi életmód már annyira a sajátjuké vált, hogy nem is tudnának a normalitásban, a valóságban élni. Ha egy ország vagy város meghasonlik, elpusztul. Ezt nem én mondom, hanem a BIBLIÁBAN van megírva.
konfucius
2024. július 15. 08:14
Jaj bazmeg ne már ezt az álnaiv szart toljátok. Az történt, hogy elfelejtettetek gyereket csinálni, és ezért milliószám hívtatok be Németországba törököket, aztán meg mindenféle afrikai agysebészt. Ezt ti csináltátok. És nem fogjátok ide is exportálni a hülyeséget. Takarodó van Magyarország közeléből! Ne gyertek ide letelepedni, odahaza csináljatok rendet, basszátok meg!
Salitis
2024. július 14. 23:16
Teccetek volna a sötétzöld-liberális-bolsevik-CDU-CSU-wokista-lmbtqibsnd+ pártok helyett az AFD-re szavazni. (És teceenének ezt tenni a következő 20 évben.) De nem ezt tették. Tehát ez így jó nekik. De akkor nem kell csodálkozni.
rimimandiner
2024. július 14. 20:31
Ki az az idióta a Mandinernél, aki miatt naponta újból és újból be kell jelentkezni???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!