„A titkosszolgálat sietve levitte Trumpot a színpadról, miután elesett a gyűlésen” – mutatjuk, hogy számoltak be a baloldali lapok a Trump elleni merényletről

2024. július 14. 12:14

Az amerikai fősodratú sajtó mindent megtett, hogy ne kelljen leírnia: merénylet történt.

2024. július 14. 12:14

Fotó: MTI/AP/Gene J. Puskar

„Trump elhagyta a gyűlést, miután hangos zajok törtek fel” – ez volt a The Washington Post cikkének címe, amelyben a Donald Trump elleni merényletről számoltak be. A hangos zajokról ugyebár tudni lehet, hogy lövések voltak, de úgy tűnik, az amerikai lapnak ez nem volt egyértelmű.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Még meghökkentőbb, ahogy a CNN címezte az egyik beszámolóját a történtekről. Mint írták: 

A titkosszolgálat sietve levitte Trumpot a színpadról, miután elesett a gyűlésen”.

Ez elsőre egészen úgy hangzik, mintha a volt elnököt egyszerűen csak elfogta volna valami rosszullét, ami miatt megszédült és elesett, majd a titkosszolgálat embereinek kellett felsegíteni.

 

Azóta cikkükben átírták, de a Google-ön továbbra is ezzel az ajánlócímmel jelenik meg egy szintén CNN-es írás: 

Trump megsérült egy incidensben a gyűlésen”.

Alatta a leadben pedig „nagy durranásokról” írtak, melyek után „Trump sérülten zuhant a földre”.

Utóbbi szövegből már lehet azért sejteni valamit az esetről, de még mindig nem az igazi.

 

A New York Times igen szkeptikusan kezelte Trump beszámolóját is az esetről. Mint ismert, a volt elnök a merénylet után a közösségi médiában közölte, hogy egy lövedékkel eltalálták a fülét. Az amerikai napilap viszont inkább idézőjelbe tette a „lövedék” és a „meglőni” szavakat. Trump fülsérülését viszont már nem vonták kétségbe, arról ugyanis jó ideje videók keringtek, hogy a volt elnököt vérző füllel viszik le a testőrök a színpadról. Igaz, ezeken a felvételeken a lövések is jól hallhatók.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Az idézett hírportálok egyébként megvárták, míg az FBI közölte, hogy merénylet történt, és csak azután kezdték ezt a kifejezést használni híradásaikban.

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. július 15. 07:07
Banned310catalina11 2024. július 14. 19:16 Jaj baszki, ennyire nem olvasol semmit csak mandit meg origot, hogy félsz felmenni ezeknek a marxista oldalaknak a címére? 2 percedbe telik és végignézed az összeset. " szóval sehol semmi Banned, csak üresjáratba pofázik...
catalina11
2024. július 14. 18:34
de France 2024. július 14. 17:06 Ha a fegyvertartás tilos az usa-ban, a merényletet nem tudta volna kivitelezni a merénylő. Négy amerikai elnök lett fegyverek áldozata, háromnál kíséreltek meg gyilkosságot. Trump azok közé tartozik, akik úgy gondolják, a fegyvertartás egy alkotmányba foglalt joga minden amerikai állampolgárnak. Tehát minden rendben van." de France hozza a Vörös Segélyt az elvtársainak..
salmonella
2024. július 14. 18:00
A cnn-nek sem ártana egy kis csárli hebdó akció, megritkítani a sok libsi idióta firkásztól.
de France
2024. július 14. 17:06
Ha a fegyvertartás tilos az usa-ban, a merényletet nem tudta volna kivitelezni a merénylő. Négy amerikai elnök lett fegyverek áldozata, háromnál kíséreltek meg gyilkosságot. Trump azok közé tartozik, akik úgy gondolják, a fegyvertartás egy alkotmányba foglalt joga minden amerikai állampolgárnak. Tehát minden rendben van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!