Meghalt Trump támogatója, akire rálőttek a merénylet során

2024. július 14. 09:43

További két súlyos sérültje is van a támadásnak.

2024. július 14. 09:43

Nyitókép: Trump Campaign Office / Handout / ANADOLU / Anadolu via AFP

Ahogy arról a Mandiner beszámolt, merénylet érte Donald Trumpot a szombati kampánygyűlésén. A volt amerikai elnököt a jobb fülén lőtték meg, de már kiengedték a kórházból. A titkosszolgálat emberei lelőtték a támadót. 

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), és Pennsylvania állam rendőrségének tájékoztatóján megerősítették, hogy a nyomozás merényletkísérlet miatt zajlik. A támadóról és motivációjáról egyelőre nem közöltek részleteket, csupán annyit, hogy magányos elkövetőről van szó, és nem áll fenn további kockázat. A hatóságok a támadót ártalmatlanították, a titkosszolgálat emberei lelőtték. A támadáshoz használt fegyverről egyelőre nem közöltek részleteket. Annyit tudni, hogy egy 20 év körüli, Pennsylvania államból, Butler megyéből származó férfiról van szó.

A rendőrségi képviselője újságírók kérdésére azt is megerősítette, hogy a támadásban egy férfi meghalt, kettő pedig súlyosan megsebesült a nagygyűlés közönségének tagjai közül.

„A támadás helyszínét lezárták, és bűnügyi helyszínként kezelik, amelyen nagy létszámú nyomozói csoport dolgozik” – hangzott el a rendőrség részéről.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. július 14. 13:19 Szerkesztve
"genusnexxt 2024. július 14. 12:32 Nagy a baj, ha már egy 20 éves republikánus is Trump ellen védené országát, ráadásul fegyverrel Buksikáim." Meg üvegszilánk volt szerinted. Meg hámsérült fül. Viccet félre, nem érzed önmagad szánalmas mivoltát a kommentjeid olvastán? Vagy elég írnod, olvasni már nem is olvasod?
genusnexxt
2024. július 14. 12:32
Nagy a baj, ha már egy 20 éves republikánus is Trump ellen védené országát, ráadásul fegyverrel Buksikáim. #pedofidesz #csicskaorban
genusnexxt
2024. július 14. 10:54
Mi is történt: egy balekot felküldek fegyverrel egy tetőre.Többen felhívták a rendőrök figyelmét egy lehetséges terrorcselekményre, de senki ndm tett semmit. Lövöldözés tört ki, Trump fülét felsértette egy kisebb üvegszilánk, a lövöldözőt szint azonnal fejbelőtték. Case closed, mindent terv szerint Buksikáim. #pedofidesz #csicskaorban
pesti051
2024. július 14. 10:40
Nem lehetett igazán profi a merénylő. Az USA-ban hetente vannak kettőtől tizenkettőig terjedő áldozattal járó iskolai lövöldözések, amiket amatőr bekattant tizenéves követ el. Ez a merénylő még egy tizennégy éves szintjét sem érte el. Amúgy Hollywood évente annyi fegyveres erőszakot tol az ember képébe, hogy a társadalmi szocializációban az lenne a furcsa, ha nem lövöldöznének. Ne jöjjön el hozzánk ez a "fejlett liberális demokrácia", maradjunk csak így, illiberálisnak. Utóljára Magyarországon Gyurcsány alkalmazott fegyveres erőszakot. Soha többé vissza ne jöjjenek a globalista, bal/liberálisok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!