A mikroműanyagok komoly veszélyt jelentenek a férfiak termékenységére

2024. július 11. 19:30

Egy átlagos ember hetente egy bankkártya méretű műanyagot fogyaszt el, ami hosszú távon súlyos egészségügyi következményekkel járhat.

2024. július 11. 19:30
null

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Az elmúlt évek kutatásai aggasztó eredményeket tártak fel a mikroműanyagok jelenlétéről, nemcsak a természetben, hanem az emberi test legintimebb részeiben is – számolt be a Tények. A Quindao Egyetem legújabb tanulmánya kimutatta, hogy minden vizsgált sperma mintában jelen voltak mikroműanyagok, ami komoly aggodalmakat vet fel a férfi termékenység kapcsán.

A mikroműanyagokat több forrásból is bevihetjük szervezetünkbe, például ételek és italok, PET palackok, műanyag edények és a belélegzett levegő révén. Egy kutatás szerint 

egy átlagos ember hetente egy bankkártya méretű műanyagot fogyaszt el, ami hosszú távon súlyos egészségügyi következményekkel járhat.

A kutatók megállapították, hogy a PVC mikroműanyagok jelenléte a spermában jelentősen csökkenti a spermiumok mozgékonyságát, ami alapvető a megtermékenyítéshez, így a mikroműanyagok komoly veszélyt jelentenek a férfi termékenységre. Továbbá, a mikroműanyagok hormonális zavarokat, gyulladásokat és genetikai károsodásokat is okozhatnak, amelyek tovább rontják az egészségi állapotot és a reproduktív képességeket.

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. július 12. 09:59
Afrikában is? Na ugye.
Bika57
2024. július 12. 08:56
Most már a nők nem fogják merni lenyelni.
rockercicc
2024. július 11. 23:44
Végre valami jó hír! :D
2024. július 11. 21:09 Szerkesztve
Nekem az tetszik a legjobban, hogy már az anyatejben is kimutatható. KRVNYD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!