Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

A leköszönő holland miniszterelnöknek még a búcsúbeszéde is Ukrajnáról szólt

2024. július 01. 12:31

Hollandia éléről távozik és hamarosan a NATO főtitkáraként folytatja Mark Rutte.

2024. július 01. 12:31
null

Nyitókép: ROBIN UTRECHT / ANP MAG / ANP via AFP

Kedden új kormány veszi át Hollandia irányítását. Mark Rutte leköszönő miniszterelnök búcsúbeszédében felszólította a hollandokat, hogy támogassák Ukrajnát – írja az Euronews. 

„Fontos, hogy az országunk be van tagozódva az Európai Unióba és a NATO szövetségbe. Együtt erősebbek vagyunk, mint egyedül. Különösen most” – mondta Rutte. 

Mark Rutte több, mint egy évtizeden át vezette Hollandiát, és hamarosan új feladatot kap: ő váltja a NATO élén Jens Stoltenberg főtitkárt. 

A politikus szerint a béke és a biztonság érdekében kell támogatni az ukránokat. Rutte búcsúbeszédében méltatta Hollandiát, és elismerte, hogy több hibát is elkövetett pályája során. 

Az új holland kormány várhatóan kedden lép hivatalba, és ígéretet tett arra, hogy továbbra is támogatja Ukrajnát.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
muszlim1970
2024. július 02. 00:38
Verjem anyádba!
zakar zoltán béla
2024. július 01. 21:11
gyalult agyú
2024. július 01. 16:55 Szerkesztve
Lefordítom: (EJ!) ha az oroszok túl közel jönnek a milliárdos ukrajnai befektetéseinkhez, napirenden fogják megnehezíteni a vaskos pénzkötegek zsebretételét célzó erőlködéseinket. Akkor aztán a ruszkik fogják megkeseríteni a szép-jóléti kapitalusta éltünket, nem pedig mi az övékét a Nátóval. Hótpofára esés.
lajajakab11
2024. július 01. 14:42
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!