A kifutópályán őrjöngtek a klímaaktivisták: leállt a reptér

2024. július 25. 09:12

A kora reggeli órákban a Last Generation klímaaktivista csoport több tagjának a kerítésen keresztül sikerült bejutnia a legnagyobb német repülőtér területére, és odaragasztották magukat a kifutóhoz.

2024. július 25. 09:12
Air traffic in Frankfurt suspended due to climate activists

Nyitókép: ARNE DEDERT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Klímaaktivisták akciója miatt csütörtökön kora reggel átmenetileg fel kellett függeszteni a frankfurti nemzetközi repülőtér forgalmát. A repülőtér szóvivője később bejelentette, hogy már ismét indítanak és fogadnak légijáratokat. A szóvivő hozzáfűzte, hogy egyelőre még nem tudják üzemeltetni az összes kifutót. A kora reggeli órákban a Last Generation klímaaktivista csoport több tagjának a kerítésen keresztül sikerült bejutnia a legnagyobb német repülőtér területére, és odaragasztották magukat a kifutóhoz. 

Egy folyamatban lévő demonstráció miatt a légijáratok közlekedése jelenleg fel van függesztve”

– figyelmeztette a repülőtér a honlapján az utasokat, és arra kérte őket, hogy egyelőre ne induljanak el a repülőtérre, és online ellenőrizzék járatuk státuszát. 

A repülőtéri rendőrség azt ígérte, hogy a lehető leggyorsabban igyekeznek megoldani a helyzetet. A klímaaktivisták szerdán reggel a Bonn-Köln nemzetközi repülőtér forgalmát állították le átmenetileg egy hasonló akcióval, és az X közösségi platformon előrebocsátották, hogy a következő hetekben világszerte folytatják a repülőterek elleni akcióikat, amelyekkel azt akarják elérni, hogy 2030-ra világszerte kivezessék a fosszilis tüzelőanyagok használatát. „A folytatódó olaj-, gáz- és szénkitermelés és -égetés a létünket fenyegeti” – figyelmeztetett üzenetében a Last Generation.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­É­­­r­t­­­é­­k­­­e­l­d­­ ­­a­ ­­­s­­z­e­­x­­i­­­ ­­­p­­u­­­n­­­c­­i­­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
irmag2
2024. július 25. 21:30
Nemcsak a ragasztóval van probléma, elsősorban a gyógyszer adagolást kell felülvizsgálni.
csakazigaz-az1xbiztos
2024. július 25. 20:47
Katona koromban az átjátszó állomáson kettős kerítés volt, és a két kerítés között őrkutyák voltak. Csak az idomítójuktól fogadtak el kaját. Este 22:00-tól reggel 06:00-ig látták el az őrzési feladatot, még azok sem mertek kimenni akik folyamatosan ott adtak szolgálatot.
pink_vader
2024. július 25. 16:06 Szerkesztve
Levakarni, elszállítani. Egyenesen a sittre. Költségeket rájuk verni. A vélemény-nyilvánítás szabadsága és a közüzem megzavarása nem ugyanaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!