Klímaaktivisták a repülőtér aszfaltjához ragasztották magukat: fel kellett függeszteni a repülőtér forgalmát

2024. július 24. 09:41

A Last Generation nevű szervezet aktivistái átvágtak egy kerítést, és a kifutópályák közelében ragasztották magukat az aszfalthoz.

2024. július 24. 09:41
Climate activists stick to Cologne/Bonn Airport

Nyitókép: Uncredited / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP 

Öt klímaaktivista a Köln-Bonn nemzetközi repülőtér kifutójához ragasztotta magát szerda reggel, aminek következtében fel kellett függeszteni a repülőtér forgalmát – közölte a német rendőrség szóvivője.

Megpróbáljuk kiszabadítani őket, de ez eltarthat egy ideig”

– fűzte hozzá a szóvivő.

Az aktivisták ellen a gyülekezési törvény megszegése, a légi forgalom veszélyes megzavarása és illetéktelen behatolás miatt emelhetnek vádat. Azt még vizsgálják, hogy az aktivisták hogyan jutottak be a repülőtér kifutóihoz.

A Last Generation szervezet az X közösségi médiaplatformon arról számolt be, hogy aktivistái átvágtak egy kerítést, és a kifutópályák közelében ragasztották magukat az aszfalthoz. A klímaaktivista csoport közlése szerint az akció annak a nemzetközi tiltakozókampánynak a része, amellyel el akarják érni, hogy 2030-ra világszerte leállítsák a fosszilis tüzelőanyagok felhasználását. A tiltakozó akciót a tervek szerint több ország repülőterein akarták végrehajtani egyidejűleg – írták.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­r­t­é­k­­­e­l­­d­­­ ­­a­ ­s­z­­­e­­­x­i­­­ ­p­­­u­­n­­­c­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Hopszjuliska
2024. július 24. 14:24
Hát én otthagynám őket étlen, szomjan egy kis ideig.
Okodiktatura
2024. július 24. 14:07
Értem a felindultságukat, de nagyon tüneti, naiv a megközelítésük. A világ többi része meg fegyelmezetten halad e civilizáció összeomlása felé. Aggasztó.
2024. július 24. 11:50 Szerkesztve
Na végre nem az avarégetést "basztatják". Ebben tulajdonképp egyetértek velük. Az olyan környezetszennyező dolgokat, mint az őrült nagy idegenforgalom vagy világjáró "sport" mezbe bújtatott cirkuszok mint a Forma-1 sokkal károsabbnak tartom a környezetre, mint esetleg a háztáji mezőgazdaságban alkalmazott avarégetést. De elolvasva a cikket a "barmok" pont a fosszilis tüzelőanyagok ellen tüntettek, ahelyett, hogy a légi utasforogalomnak a környezetre gyakorolt káros hatását emlegették volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!