Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Zelenszkij nagyon csúnyán kiosztotta az USA-t (VIDEÓ)

2024. június 02. 11:51

Az ukrán elnök interjút adott a Gurdiannek.

2024. június 02. 11:51

***

Nyitókép: NHAC NGUYEN / AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nemrég interjút adott a Guardiannek – a Kyiv Independent is szemlézett –, melyben kijelentette, hogy egy esetleges tűzszünet egyedül Oroszországnak kedvezne.

Úgy fogalmazott, 

Oroszországnak szünetre van szüksége, hogy stabilizálja pozícióját a csatatéren.

Több felszerelésük van, mint nekünk, de akadnak hiányosságaik. Hiányoznak a tapasztalt katonák, a tüzérségi lövedékek és a rakéták. Ezért a szünet minden bizonnyal előnyös lenne [Oroszországnak], de nekünk semmiképpen” – húzta alá.

Az ukrán elnök hozzáfűzte, „ha Oroszország képes lesz újjáépíteni erőit a harcok szünetében, akkor arra is képes lesz, hogy elegendő erőt gyűjtsön ahhoz, hogy ultimátumokat adjon Ukrajnának: például területátadást vagy azt, hogy nem csatlakozik szövetségekhez.

Egy ilyen tűzszünet csapda lenne” 

– hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij.

Lassú és nem elegendő az amerikai segítség

Az ukrán vezető a beszélgetés során lassúnak nevezte az Egyesült Államok segítségét, és kifejtette, hogy 

az eddig megérkezett pénz nem elegendő.

„Nem tudom felszerelni a tartalékdandárokat, hogy egyszerűen lecseréljék a harcoló brigádokat, hogy normális rotáció legyen” – sorolta.

Elmondása szerint Oroszország világosan megérti ezt a helyzetet, és nem restelli kihasználni.

Az ukrán államfő bírálta azt is, hogy a nyugati országok korlátozzák az általuk szállított fegyverek oroszországi bevetését. „Teljesen logikátlan, hogy bár vannak nyugati fegyvereink, de csak nézhetjük a gyilkosokat, a terroristákat, akik az orosz oldalról gyilkolnak bennünket. Emberekre vadásznak, és azt hiszem, néha még nevetnek is ezen a helyzeten, mert tudják, hogy látjuk őket, de nem tudjuk őket elérni”.

A teljes interjút alább tekintheti meg:

 

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
baby-12
2024. június 03. 11:56
Indokolatlan olyan emberek kezébe BÁRMILYEN fegyvert adni, akik saját állampolgáraik meggyilkolására hqasználják fel ! Akár keleti, akár nyugati fegyvert adni tömeggyilkosok kezébe... Dőreség ! Pl:: Odessza szakszervezeti székházba bemenekült tüntetőket a székházban elégették ( kb 100 fő) Akik elöl menekültek, azok már fel voltak fegyverezve ! Ez a kijevi kormány Donyeck és Luhanszk ellen tüzérségi és légi csapásokat intézett, mert nem tetszett nekik a MINSZK I és II megállapodás. Utána kiéheztetni akarta ezt a két megyét, amelyet végül az oroszok élelmiszer-segély szállítmánya mentett meg. Ezt követte az oroszok fegyverszállítmánya, amelyre ez a kijevi banderista kormány polgárháborúval reagált. Ez a kijevi zsebdiktátor azért követeli hogy ne legyenek oroszok, mert így senki sem tudna bemutatni bizonyítékot ! !
Palmimi85
2024. június 03. 09:10
"Több felszerelésük van, mint nekünk, de akadnak hiányosságaik. " írja a cikk zelenszkij szavai alapján. Hát... álmodik a nyomor! Ha így lenne, nem hajtogatná, hogy nem ül le békéről tárgyalni... azért nem ül le tárgyalni, mert nincs fölénybe, nem tud "diktálni"...
TöviglökiBácsi
2024. június 03. 07:12
Sok ész jutott neki... Kb, mint egy marék szárított lepkének... Gyakorlatilag megharapta azt a kezét, ami enni adott neki idáig... Nem lehet, hogy ez a kis díszBuzi az igazi ellensége Ukrajnának?
atti64
2024. június 02. 22:04
A NÉPIRTO PATKÁNY UGAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!