Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Veszélyben van Ursula von der Leyen második ciklusa a Politico szerint

2024. június 18. 07:23

Az EU vezetői hétfő este nem támogatták Ursula von der Leyent.

2024. június 18. 07:23
EU Top Jobs Summit

Nyitókép: Thierry Monasse / Getty Images

A brüsszeli bennfentes információk szócsöveként ismeretessé váló Politico szerint az EU vezetői pozíciók elosztásáról szóló megállapodás reményei hamar szertefoszlottak az állam- és kormányfők közti heves viták miatt. A kinevezések körüli nézeteltérések komoly akadályokat gördíthetnek, többek között a Bizottság elnökének második ciklusa elé is.

„Az EU vezetői hétfő este nem támogatták Ursula von der Leyen újabb európai bizottsági elnöki megbízatását, annak ellenére, hogy Emmanuel Macron francia és Olaf Scholz német elnök az elmúlt napokban biztosította őket arról, hogy közel állnak a megállapodáshoz” – nyilatkozták a lapnak a névtelenségüket kérő diplomaták.

Ma este nincs megállapodás

– ezt már Charles Michel, az Európai Tanács elnöke mondta az újságíróknak hétfőn késő este, a vezetői vacsora után.

A lapnak nyilatkozó diplomaták szerint a tárgyalók egyelőre abban állapodtak meg, hogy egy későbbi időpontban, feltehetően a következő, június 27-28-i találkozójukon folytatják a megbeszéléseket.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. június 18. 13:22
Drágám? Nem kell a szép új világotok! Nem kellenek a magasztos eszméitek. Az kell hogy fogjátok az összes szarságotokat, ÉS TAKARODJATOK EL VELE A POKOLBA! ÉS MINDEGY MIT CSINÁLTOK MINDEN MÁSÉRT ÖLÜNK!!!
bagira002
2024. június 18. 11:25 Szerkesztve
Ezt az amerikai ügynököt euból ki kell takarítani , még egy 5 év Európa meghal. Merkel-Ursula a két bűnös.
atti64
2024. június 18. 11:08
NÁCI KURVÁBOL ELÉG LENNE MÁR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!MERKEL UTÁN EGY MÁSIK KURVA! ETTESÉTEK A FÁJZERRRRR BÖL LENYULT PÉNZBÖL A MIGRIKET BAZD MEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
alexandrosz-2
2024. június 18. 10:53 Szerkesztve
Majd a köpcöa geci lepacsizik vele. Másodjára is. Mint a.magyargyűlölő hollandus ruttéval. Sose azt figyeld, amit a zsideszes gecik hazudoznak, hanem azt, amit csinálnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!