Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Ukrajnában már postai úton is a húsdarálóba parancsolhatnak

2024. június 18. 07:13

Ha akarod, ha nem.

2024. június 18. 07:13

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Danylo Antoniuk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

A Kárpáti Igaz Szó arról ír, hogy július 16-a után postai úton is kiküldhetőek lesznek a katonai behívók. Ekkor jár le ugyanis a hadkötelesek, sorkatonák és tartalékosok katonai nyilvántartási adatainak tisztázására előírt 60 napos határidő. Mint kiderült, Dmitro Lazutkin, az ukrán védelmi minisztérium szóvivője kommentálta az idézések jelenlegi hivatalos kézbesítési módjait, illetve azt, hogy mi változik július 16-a után, mely helyzetben tekintik kézbesítettnek az idézést.

„Az idézéseket július 16-a után ajánlott levélben küldik majd ki. Jelenleg a behívó akkor minősül kézbesítettnek, ha az illető személyesen írja alá azt” 

– hangsúlyozta Lazutkin.

Megjegyezte, hogy június 18-tól QR-kód jelenik meg a Rezerv+ alkalmazásban, és ez a dokumentum teljesen megegyezik a papíralapú igazolással. Ugyanakkor az alkalmazásban egyelőre nem várható a behívó kiküldése. 

Korábban ez a módszer nem minősült megfelelőnek a katonai behívó kézbesítéséhez,

 írják.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2024. június 18. 09:39
és melléklik egyben a halotti anyakönyvi kivonatot is .... hogy a postásnak ne kelljen kétszer fáradnia ..
Bp1964
2024. június 18. 09:37
A jenki fasisztáknak sikerül kiírtani az utolsóig az ukránokat.
Csomorkany
2024. június 18. 09:36
Két kérdés: 1. Nem lehet, hogy ezért az oroszok felelősek elsődlegesen? 2. Ha Magyarország háborúban állna, nem lehet, hogy nálunk is ez lenne?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!