Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Ukrajna és Moldova is hamarosan elkezdi az EU-s csatlakozási tárgyalásokat

2024. június 22. 15:50

„Hálás vagyok a csapatunk minden tagjának, akik keményen dolgoztak azért, hogy ezt a történelmi lépést valóra váltsuk” – mondta Volodimir Zelenszkij az uniós csatlakozásokról.

2024. június 22. 15:50
World Leaders Visit Kyiv To Mark Second Anniversary Of Full-Scale War

Kép forrása: Andrew Kravchenko/Global Images Ukraine/Getty Images

Az EU kedden megkezdi a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával és Moldovával, írja a Politico.

„Hálás vagyok a csapatunk minden tagjának, akik keményen dolgoztak azért, hogy ezt a történelmi lépést valóra váltsuk” 

– mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. 

Ukránok milliói, sőt generációi valósítják meg európai álmukat. Ukrajna visszatér Európába, ahová évszázadok óta tartozik, mint az európai közösség teljes jogú tagja.”

Maia Sandu, Moldova elnöke azt nyilatkozta, hogy „az EU-tagság elérése a béke, a jólét és egy jobb élet útja minden polgár számára.”

A csatlakozási tárgyalások kedden délután kezdődnek Luxemburgban két kormányközi konferencia keretében, amelyeket az EU külön-külön tart Ukrajnával és Moldovával.

Az amerikai lap kiemeli, a tárgyalási folyamat nagyon hosszú lesz, várhatóan több évig is elhúzódhat majd. Ukrajna és a szomszédos Moldova még 2022-ben kérte felvételét az EU-ba, az orosz-ukrán konfliktus kirobbanása után.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. június 23. 15:42
****************************************************************** * * MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! * * Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! * * ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! * * Haladóknak noviCSOKI ! * * KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! * * * * !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! * * ******************************************************************
2024. június 23. 08:45 Szerkesztve
"Kifütyülték Zelenszkijt Rod Stewart budapesti koncertjén" Még a magyar elnökség elött elkezdték. a csatlakozási tárgyalásokat. Mert évszázadok óta Európához tartozik a negyven éves ukrajna.:)
alexandrosz-2
2024. június 23. 07:20
A vétótlan köpcös gecit meg kibasszàk ismèt az ülésről, ha a hoholokat és romankkat öleli keblére a zsidó birodalom. A vétotlan köpcös cigany meg bátran megyzavaz bàrmit. Ismèt. Mint 14. szankcios csomagot. Mint ruttét. Mint vondelejent. Mint bármit, amit csicskaként parancsba kap.
kastellorizo
2024. június 23. 06:32
És erről nem kell a tagállamoknak döntést hoznia?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!