Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Új fejezet a háborúban? Legénység nélküli tankot építettek az oroszok (VIDEÓ)

2024. június 11. 07:37

T-72-es harckocsit építettek át, ez lehet a hadászat jövője.

2024. június 11. 07:37
null

Nyitókép: X

A Portfolio arról ír, hogy távirányított robotharckocsival demóztak az orosz hadsereg tagjai valahol Ukrajnában: egy régi, ukrán T-72-est sikerült átépíteniük úgy, hogy az teljes mértékben legénység nélkül tudjon üzemelni. Hozzáteszik: 

a második világháború óta nem láthattunk olyan harckocsi-veszteségeket, mint az orosz-ukrán háborúban: 

pusztítanak a drónok és a modern páncéltörő rakéták.

Hangsúlyozzák, hogy bár a technikai eszközök védelmét nem is tudta még egyik fél sem olyan szintre felfejleszteni, hogy az jelentős áttörést hozzon a túlélőképesség növelésében, 

lehet, hogy láthatunk most egy olyan megoldást, amely legalább a legénység életét megóvja.

A portál emlékeztetett: Oroszország már a háború előtt is kísérletezett olyan páncélozott járművekkel, melyek képesek legénység nélkül üzemelni, a technológia azonban közel sem tökéletes: Szíriában folytatott, éles tesztek során kiderült, hogy a távirányított gépek hatótávolságával gondok vannak, a kezelő és az eszköz közti kommunikáció gyakran megszakad, a járművel fegyverzete pedig közvetlen emberi kezelő nélkül túlságosan pontatlan. Tegyük hozzá: egyelőre.

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-99
2024. június 24. 23:31
🍓 ️ ­É­­r­t­­­é­k­e­l­­d­ ­a­­ ­­s­­­z­­­e­x­­­i­­ ­­p­u­­­n­­­c­i­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Mindenhova
2024. június 12. 11:04
antal-2 2024. június 11. 09:20 • Szerkesztve lazio154-2 2024. június 11. 10:54 +Dániát 5 traktor felszántja úgy, hogy nem ül benne senki!" A fiaitokra lőnek is? Bombázzák őket? Nem? Akkor hagyd meg a "játékot" játéknak. Kismillió dolgot figyelembe kell venni ami mellett nagyvonalúan elhaladtál. Ha nem így lenne, az ukiknak már küldtek volna dán traktorokat. (Löveggel felszerelve.)
Patika
2024. június 11. 13:24
Gépek csatája. Nagyvilág, Hozzád bátran kiált. Egy ezredévnyi szenvedés Kér éltet, vagy halált.
2024. június 11. 09:20 Szerkesztve
A fiam önjáró traktorokat tanul szervízelni. Dániát 5 traktor felszántja úgy, hogy nem ül benne senki! Bérelnek egy katonai precíziós műholdat és egy családi házból vezérelve milliméter pontosan fordulnak, érzékeli ha az eke keményebb talajt fog és bedönti azt a traktort a többit hozzálassítja. Infravörös kamerája van, ha basznak a kazalba vagy róka bújik meg magától leáll. Drónokkal előtte felmérik a terepet és szántási tervet készítenek. A komputerek folyamatosan adják az adatokat a gépekről, üzemi hő, hidraulika olajnyomás, faszomtudja mi. Csapatban dolgoznak. Ezzel a technikával egy tankhadoszlopot el tudnának irányítani! Hadászati taktitkai alakaztban tudnák irányítani őket. A muszkák kurvára le vannak maradva!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!