Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Trump után Biden: megkezdődött az elnök fiának a büntetőtárgyalása

2024. június 04. 05:46

Van itt minden, a hamis nyilatkozattételtől a tiltott fegyverbirtoklásig.

2024. június 04. 05:46

Nyitókép: AFP

Az esküdtek kiválasztásával megkezdődött Hunter Biden első büntetőtárgyalása hétfőn a Delaware állambeli Wilmington szövetségi bíróságán tiltott fegyverbirtokláshoz kapcsolódó ügyben. A szövetségi különleges ügyész vádemelése nyomán

 Joe Biden elnök fiának három vádpontban kell felelnie,

 a többi között hamis nyilatkozattétel, valamint tiltott fegyverbirtoklás miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

Az esküdtszék 12 tagját, valamint a 4 póttagot az üggyel kapcsolatos tájékozottságukra és a lehetséges elfogultságokra irányuló keresztkérdések alapján választották ki. Hunter Biden a vád szerint 2018-ban – abban az időben, amikor emlékiratai szerint is kábítószerfüggőséggel küzdött – egy lőfegyver megvásárlása során az ilyenkor kötelező 

hivatalos iraton tagadta, hogy rendszeres kábítószerfogyasztó lenne.

 A megvásárolt fegyver 11 napon keresztül volt birtokában, mielőtt – akkori partnere, néhai bátyjának özvegye segítségével – egy nyilvános szeméttárolóba dobta.   

Az ügyészség és a védelem nyitóbeszédei kedden kezdődnek, majd a tanúk meghallgatása következik. A három vádpontban sorolt bűncselekmények elkövetése 

összesen maximum 25 év börtönnel sújtható, 

illetve vádpontonként 250 ezer dollár pénzbírság szabható ki. Hunter Biden ellen azután került sor a vádemelésre, hogy a szövetségi különleges ügyész és az ügyvédek között tavaly kötött vádalkut az ügyet tárgyaló bíró elutasította, és megsemmisítette.   

Joe Biden elnök közleményt adott ki a bűnper indulásának napján, amiben azt írta, hogy elnökként nem fog kommentálni egy folyamatban lévő szövetségi ügyet, apaként viszont feltétlen szeretetéről és bizalmáról biztosítja fiát. 

Joe Biden közleményében fia iránti tiszteletét is hangoztatta, 

mert képes volt kábítószerfüggőségéből kigyógyulni. Hunter Bidenre adó-bűncselekmények miatt egy másik bűnvádi eljárás is vár, amelynek bírósági tárgyalása várhatóan ősszel kezdődik Kaliforniában.

(MTI)

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barkov08
2024. június 04. 11:19
Helyes, ítéljék csak el. Ott van jogállamiság és van következménye a dolgoknak. Még az ELNÖK fia sem kap kegyelmet. Furcsa lehet ebbe belegondolni Orbánisztánban...
google-2
2024. június 04. 10:36
Csak szépen demokratikusan, független objektíven, úgyis kimentik őt!
Mankel
2024. június 04. 09:49
Na ugye. Mindenestre ilyen az amikor az igazságszolgáltatás függetlenül működik a hatalmtól.
Narancsisten
2024. június 04. 09:13
Meg kell szüntetni az eljárást ellene és Trumpra kell koncentrálni!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!