Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Tömegek szenvedtek hőgutát Mekkában, több halálos áldozat is van már

2024. június 16. 18:46

A kegyetlen hőség komoly veszélyt jelent a zarándoklat során.

2024. június 16. 18:46
More than 2 million Muslims perform pilgrimage

Kép forrása: Sarp Ozer/Getty Images

 

A mekkai zarándoklat során jelentős hőhullám következtében sokan meghaltak, írja a Portfolio

Tizennégy jordán zarándok vesztette életét, míg tizenheten eltűntek. 

Az áldozatok többsége hőgutában hunyt el, amit a rendkívül magas hőmérséklet és a zsúfoltság súlyosbított. A szaúdi statisztikai hivatal szerint az idén több mint 1,8 millióan zarándokolhatnak el az iszlám vallásúak szent városába, ahol hétfőre 47 fokos hőséget jeleztek előre. 

A tragédia kapcsán a hatóságok fokozott figyelmet fordítanak a zarándokok biztonságára és egészségügyi ellátására, különösen a hőhullámok idején. Az esemény rámutatott a zarándoklat szervezésének és a résztvevők védelmének kihívásaira.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grrrgo
2024. június 17. 18:27
Tessék mondani itt volt az a szörnyű terrorista akció? Ahol is Abdul megkéselt 4 jóravaló, szentéletű muzulmánt akik Jeruzálembe mentek volna, hogy szegény sorsú keresztény családoknak segítsenek - az ENSZ berkein belül - akiket hindu fanatikusok fenyegettek halálra. Ja, szóval nem ez volt az és nem is pontosan így volt? Értem.... Addig is kérem utazzon járatainkkal Dubajba és Katarba, ahol az elképzelhetetlen luxust és pazarlást valamint a keleti hedonizmust szégyentelenül élvezheti. Várjuk nyári sítáborunkba, aranyba borított palotáinkba és felhőkarcolóinkba. A nyugati vendégeinknek a legfinomabb Kelet-Európai pipi-csemegéinkkel szolgáljuk fel. Ha akarja minden nap szűzérméket csemegézhet kaviárágyon! (Figyelem konyhánkban "a szűzérmék baconben sütve" szigorúan tiltott ételforma.) És a kaviárágy szó szerint értendő esetünkben, amit az 1001 emeleti szint teniszteraszán hajbokoló hindú rabszolgák segítségével tálalunk fel.
Mandiner444hu
2024. június 17. 11:18
Sátánista emberáldozat
Obsitos Technikus
2024. június 17. 10:04
Milyen hőhullám amúgy? Ott mindig 42 fok van nappal..
antal-2
2024. június 17. 09:31
Legeslegkésőbb (!!!) 2080-ra (!!!) Európa muzulmán többségű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!