Szlovák lap: Orbán Viktor egy váratlan húzással sokkolta az ellenfeleit

2024. június 26. 14:52

„Először mindenki megdöbbent” – mondta az Európai Parlament egyik állandó tisztviselője.

2024. június 26. 14:52
EU Referendum - Strasbourg The Seat Of The EU Parliament

Nyitókép: Photo by Christopher Furlong/Getty Images

Orbán Viktor azzal a jelszóval kampányolt az európai parlamenti választás előtt, hogy „elfoglalja Brüsszelt” – idézte fel az Aktuality.sk.

A lap szerint azonban ez nem sikerült neki, a pártjának egyelőre az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakciójában sem sikerült helyet szereznie.

Magyarország ilyen körülmények között július 1-jén veszi át az EU Tanácsának elnökségét.

Annak ellenére történik ez, hogy korábban ezt sokan el akarták venni tőle. A magyar kormány az elnökségét illetően a szlogenjével hatást akart kelteni, és vélhetően ez sikerült is neki – véli a lap. A magyar miniszterelnök Donald Trump szlogenjéből merített ihletet, és a Make America Great Again szlogenjére utalva a Make Europe Great Again-t választotta.

Először mindenki megdöbbent.

Azt hittük, hogy ez egy vicc, de aztán mindenki ugyanazt mondta: klasszikus Orbán” – mondta az Európai Parlament egyik állandó tisztviselője a Szabad Európa magyar honlapnak, amikor a magyar kormány bemutatta az elnökség prioritásait.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2024. június 27. 20:46
Ezt az EU már csak szétbaszni lehet helyrehozi nem Soros olyan szinten tette magáévá hogy a libsi szocizöld mind az ő embere, az európai már nem számit. Már nem sok idő és az egész EU-s budzsé az ő tulajdona lesz Ukrajnán keresztül. Szevasz európai jólét.
cccbasatu
2024. június 27. 09:07
A " lószart mama" mondják az EU friss új vezetői Orbánnak.Egyszóval Orbán mindenütt kirekesztésre került mint eddig.El kell könyvelni hogy a magyar EU elnökség csak adminisztratív feladatokat fog ellátni,punktum! Szerintem ezt a mellőzöttséget Orbán nem tudja elviselni, ezért várhatóan botrányok sorozata fog bekövetkezni.Szóval az EU irányvonaláról már régen döntöttek és azt is fogják tovább folytatni.Ebbe nincs beleszólás. Orbán itt Magyarországon a külhoni magyarok hátán felkapaszkodott és majdnem abszolút hatalmat gyakorol.Nos ezzel a módszerrel nem sikerült Brüsszelt bevenni,sőt a kudarcok kudarca fog bekövetkezni mint itt a választásokon is történt.Most a fidesznyikbe mindenkit mindenkit figyel mert sejtik hogy újabb kiugrók fogják követni Magyar Pétert és ez előre vetítheti hogy a fidesznyik még a 26-os választások előtt előtt elbukik.Ezt segíti az is hogy a honi gazdaság annyira bedőlt és a választási kudarccal megalapozottá vált a fidesznyik idő előtti távozása a hatalomból.
2024. június 26. 18:30 Szerkesztve
Hajrá Magyarország, Hajrá Orbán Viktor! Az ismétlés a tudás anyja! Reggel MEGA, délben MAGA, este MAGA meg a MEGA! (reggel=július, délben=november, este=békében)
hegyivadász
2024. június 26. 16:46
Micsoda mimóza lelkek ezek ott az EU-ban, hogy egy szlogennel sokkolni lehet őket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!