Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Sötét kilátások: egyre valószínűbb, hogy Izrael is beszáll az orosz-ukrán konfliktusba

2024. június 28. 09:19

Netanjahu eddig visszautasította Ukrajna katonai segítségre vonatkozó kéréseit, most azonban tárgyalásokba kezdtek a felek.

2024. június 28. 09:19
Joe Biden és Benjamin Netanjahu

Nyitókép: GPO/ Handout / ANADOLU / Anadolu via AFP

Az Index a Financial Times-ra hivatkozva azt írja pénteki cikkében: Izrael, Ukrajna és az Egyesült Államok tárgyalásokat folytatnak arról, hogy Kijevet nyolc Patriot légvédelmi rendszerrel támogassák fel az orosz támadások elleni védelem érdekében. A lap szerint Izrael és Ukrajna között közvetlen tárgyalások is folytak,

a megbeszéléseken Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter és Antony Blinken amerikai külügyminiszter is részt vett.

A nyolc darab M901 PAC-2 tipusú Patriot-üteg régebbi, mint a jelenleg Ukrajnában használt PAC-3-asok, elemzők azonban úgy vélik, hogy a PAC-2 teljes mértékben kompatibilis a PAC-3-mal. Izrael megfelelő mennyiségű elfogórakétával rendelkezik ezekhez a fegyverekhez, amelyek nagyobb hatótávolsággal és nehezebb robbanófejjel bírnak.

Ez alkalmassá teheti őket arra, hogy elfogják az orosz repülőgépeket, 

amelyek a frontvonal túloldaláról irányított légibombákat lőnek ki ukrán városokra és katonai objektumokra.

A portálon kiemelik: Izrael eddig visszautasította Ukrajna katonai segítségre vonatkozó kéréseit, most azonban, legalábbis a fegyverszállítások szintjén, belépne a konfliktusba.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
m0sten
2024. június 30. 13:34
Ezt Izrael saját magáért teszi, pont semennyire sem érdekli Ukrajna (Izraelben százezres számban élnek orosz és ukrán gyökerű emberek). Ukrajna támogatásáért Izrael az USA-tól vár további katonai segítséget.
Szürke Testvérek
2024. június 29. 20:11
Bidé régóta ellenséges Netanjauval, részt vett a megbuktatásában. N visszatért, ezért hűlt le az usa és izrael viszonya. Most Bidé azzal zsarolja / kecsegteti N-t, hogy ha belép az usa ukrajnai proxi háborújába, akkor nem fogja megbuktatni. Szánalmas öreg báb.
koronaszepe
2024. június 29. 12:19
Türelem 2024. június 28. 15:15 Amennyiben Izrael még jobban beszáll az ukrán nácik oldalán, úgy teljesen elveszítheti az egyébként is csekély mértékű nemzetközi szolidaritást, együttérzést. Tömegek fognak Palesztina mellett kiállni......... --- Úgy érted, hogy fideszes tömegek... Egyébként ma az orosz társadalom megítélése szerint Sztálin az egyik legnépszerűbb történelmi figura! Lenint a mai napig a Vörös téren polírozzák. A két említett "úriembernek" összehasonlíthatatlanul nagyobb a respektje a Szovjetunió összeomlásán siránkozó orosz társadalomban, mint pl. Banderának az ukrán társadalomban! Akkor az egyszerűség kedvéért nevezhetjük a háborút a kommunizmus háborújának a fasizmussal szemben, ahol Ti, természetesen a jó oldalon, a kommunizmus oldalán álltok!
koronaszepe
2024. június 29. 12:05
Szegény Robert C Castel magyarázkodhat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!