Rácsodálkoztak, mi történik Németországban – már Magyarországot is emlegetik

2024. június 19. 10:04

Nem valamelyik nagy hazai autógyártó, hanem a kínai BYD a németországi labdarúgó Európa-bajnokság főszponzora – Nyugaton hétről hétre döbbennek rá, hogy lemaradtak a kínai beruházásokért vívott versenyben.

2024. június 19. 10:04
null

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Nem a BMW, a Mercedes-Benz vagy a Volkswagen logója virít a stadionokban és a televíziós közvetítésekben a németországi labdarúgó Európa-bajnokság idején, hanem a kínai BYD neve, amely egyetlen autógyártóként támogatja a kontinens legfontosabb versenyét – csodálkozott rá a The Guardian.

A cikk által idézett szakértők szerint

az Európai Unió által kivetett vámok nem lesznek elegendők ahhoz, hogy megállítsák a BYD terjeszkedését, pláne azután, hogy felépül Magyarországon az első európai üzeme, hiszen ezt követően már vámmentesen exportálhatna.

Az összefoglaló rámutat, hogy a BYD jelenléte nem csak az elektromos autók területén erős – ott már a Teslával versenyez –, hanem a busz- és akkumulátorgyártásban is.

Mint megírtuk, Magyarországra több kínai befektetés érkezett 2023-ban, mint Németországba, Franciaországba és az Egyesült Királyságba összesen, az erős magyar-kínai kapcsolatoknak köszönhetően ez az arány tovább nőhet.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mátyás01
2024. június 19. 11:31
Várom a Ny-eu országok vezetésének, Brüsszelnek, Washingtonnak és a teljes nyugati és hazai ellenzéki sajtó felháborodását azon, hogy az EB-t egy diktatúra szponzorálja. Ja és a "civil" szervezetekét is.
bagira002
2024. június 19. 11:31
Magyarország a keleti nyitással előnyre tett szert , magyarokat a nyugat ezért szeretné eltaposni , már kiéheztetést is latba vetette . Eu magát elásta hogy az orosz - ukrán háborúba beavatkozott Amerikára hallgat Amióta Ursula -Brüsszel Amerikával lepaktált az eu hanyatlásnak indult Arról hallgatnak hogy Amerika Brüsszel netán a háborút megnyerné Amerika az ukrán energiából mennyi részesedét ad az eunak a háborút segíti megnyerni . Az tuti hogy Brüsszel az ukrán energia részesedéért kapcsolódott be a háborúba ,nem Zelenszkij vigyoráért.
coyote-0
2024. június 19. 11:15
"Nem a BMW, a Mercedes-Benz vagy a Volkswagen logója virít a stadionokban és a televíziós közvetítésekben a németországi labdarúgó Európa-bajnokság idején, hanem a kínai BYD neve" Ez számomra elkeserítő, hogy az európai kontinens tornán a három fő szponzor mind ázsiai cég, BYD, Quatar Airlines és Aliexpress.
Búvár Kund
2024. június 19. 10:58
Ezen én is röhögök az EB kezdete óta, hogy minket démonizáltak érte, miközben minden EB-n nyilatkozó mögött, ott virít a BYD logo! 😁😁😁
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!