Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Európában most döbbentek rá, mit ért el Magyarország – alig hiszik el

2024. június 07. 08:47

Magyarországra több kínai befektetés érkezett 2023-ban, mint Németországba, Franciaországba és az Egyesült Királyságba összesen, az erős magyar-kínai kapcsolatoknak köszönhetően ez az arány tovább nőhet.

2024. június 07. 08:47
null

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Tavaly az Európába irányuló összes kínai közvetlen befektetés 44 százaléka Magyarországra áramlott – a tényt ismertető tanulmányt sorra írják meg Európa vezető lapjai, például a Der Spiegel. Ez az arány az erős magyar-kínai kapcsolatoknak köszönhetően tovább nőhet a következő időszakban.

Magyarország tehát több kínai befektetést vonzott, mint a három nagy gazdaság, Németország, Franciaország és az Egyesült Királyság együttvéve

– állapítja meg a Mercator Institute for China Studies statisztikája.

A Der Spiegel persze megpróbálja átkeretezni a tényszerű számokat arra, hogy Kína az „autokratikus és antidemokratikus tendenciákat mutató" Magyarországon keresztül akar nagyobb befolyást szerezni az Európai Unióban.

A német lap hozzáállása nem meglepő: elemzők szerint Ursula von der Leyen elbukott a kínai elnökkel történt találkozón, így nehéz idők várnak a német autóiparra, ha beindul a BYD magyarországi üzeme.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:03
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­é­­k­e­­­l­­d­­ ­a­­ ­­s­­z­­­e­x­i­­­ ­p­u­­­n­c­i­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
oregur4
2024. június 11. 20:02
Fed74!!! Te kis- esetleg nagy kupac 💩💩💩💩 rakás!!!! Buksika, buksika te kis pedobuzu átoperált munkásőr ivadék! Olyan sötét vagy, hogy a legsötétebb pincében is verőfényes napsütés van hozzád képest!!! Hihihi. Ráadásul fogytok mint nyáron a hógolyó, egy időközi választást se tudtok megnyerni, de még itt a kommentelők között se éritek el az öt százalékot!!! Daloljál buksika, kis kutyuli, akit a vezíre megkötve tart, akkor mit is akarsz??? Egyébként, amíg nem kétharmados, hanem "csak" egyszerű többséggel nem nyertek, addig HALGASS a neved kutyuli, és szólj a gazdidnak, hogy a láncot addig ne oldja el! Höhöhö
Czápa
2024. június 09. 14:36
A németek akkor fognak igazán koppani, amikor a nagy cégek áthelyezik a székhelyüket is. Mondjuk hozzánk, vagy a tótokhoz. Egy ilyen, pláne ha tömeges jópár % gdp esést okoz.
Intruder
2024. június 07. 22:34
Ez az igazi szabadverseny, nem a piacrablás sötétből kikóválygó országokban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!