Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Pénteken ismét izraeli össztűz zúdult Rafah városára – többen meghaltak

2024. június 21. 20:49

Sajtóhírek szerint az izraeli katonák al-Mavaszi negyedben egy menekültek számára létesített sátortáborra is tüzet nyitottak.

2024. június 21. 20:49
Israel Declares War Following Large-Scale Hamas Attacks

Nyitókép: Alexi J. Rosenfeld / Getty Images

Az izraeli erők pénteken ismét megtámadták a Gázai övezet déli részében lévő Rafah várost és környékét, a hadsereg közlése szerint legkevesebb 38 fegyverest öltek meg a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet tagjaival vívott közelharcokban.

Helybeliek elmondása szerint az izraeli erők megpróbálják teljesen elfoglalni az Egyiptommal határos Rafahot.

A város május eleje óta áll az izraeli támadások középpontjában. Pénteken izraeli harckocsik nyomultak be a város nyugati és északi részeibe, miután már elfoglalták a település keleti, déli és központi negyedeit. 

Az izraeli erők repülőgépekről, harckocsikkal és hajókról is lőtték a város tengerpartját

A gázai egészségügyi minisztérium később közölte, hogy a Rafahtól nyugatra fekvő humanitárius övezetben 

legkevesebb 25 ember halt meg, és ötven szenvedett sebesüléseket az izraeli erők támadásaiban.

 A közlés szerint az izraeli katonák al-Mavaszi negyedben egy menekültek számára létesített sátortáborra is tüzet nyitottak.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. június 23. 07:11
A zsidesz zsidó gazdái az arabokon demonstrálva megmutatjak mi lesz a a mi sorsunk is. Megérdemeljük, ha hagyjuk, hogy zsidók és gyàva csicskáik uralogjanak rajtunk is!
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. június 21. 21:59
Izrael népirtást követ el Palesztinában. John Mearsheimer véleménye, aki a világ egyik legnagyobb külkapcsolatok szakértője: "Amit Izrael Gázában tesz a palesztin civil lakossággal – a Biden-kormányzat támogatásával – az emberiség elleni bűncselekmény, amely semmilyen értelmes katonai célt nem szolgál." - Halál és pusztítás Gázában Forrás: https:// kuruc.info/r/67/268220/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!