Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

„Ez már majdnem egy politikai bohózat” – Nem értenek egyet az Európai Bíróság döntésével a Die Welt olvasói

2024. június 13. 19:14

A német napilap Magyarországról szóló cikke alatt felrobbant a kommentszekció: az olvasók nagy része elítéli a magyar kormány migrációs politikáját elítélő uniós döntést.

2024. június 13. 19:14
Maráczi Tamás

Nyitókép: A Die Welt logója  /  fotó: Monika Skolimowska / dpa Picture-Alliance via AFP

 

A német napilap objektív és neutrális hangnemben ír az Európai Bíróság csütörtöki ítéletéről, amely 200 millió euró (mintegy 80 milliárd forint) 

büntetés megfizetésére kötelezte Magyarországot, amiért nem tartotta be az uniós jogszabályokat, 

nem tett eleget az Európai Bizottság 2020-ben megfogalmazott kéréseknek. Az aggályok azok voltak, hogy az EB szerint a magyar hatóságok korlátozták a menedékjogi eljáráshoz való hozzáférést, a kérelmezőket jogellenesen tranzitzónákban őrizték, jogorvoslati kérelmük elbírálásáig ne engedték, hogy Magyarország területén maradjanak, illetve problémás volt a kitoloncolási gyakorlat.

A cikket követő kommentek nagy része elítélően nyilatkozik az Európai Bíróság döntéséről és a magyar migrációs álláspont leradírozásáról. Néhányat csokorba szedtünk:

És mennyit fizet az Euro-Uschi (Ursula Ven Der Leyen beceneve ez – a szerk.) büntetésként a Pfizer-ügyletért, amely mintegy 10 milliárd euróba került nekünk? Most ebből akarnak valamennyit visszaszerezni a magyaroktól? Egyébként a magyarok még meg sem kapták a korona-segélyt...” (az EB által visszatartott helyreállítási alap pénzeire utal a kommentelő – a szerk.)

Azért kell bírságot fizetniük, mert megvédik a polgáraikat a nemi erőszaktól, a késes gyilkosságoktól, a terrortól és a lopástól? 

Rengeteg pénzt lehet spórolni, ha nem kell migránsokat finanszírozni! Kitartás, kedves magyarok! 

Szeretném Orbán urat kancellárnak látni."

Néhány százmilliós bírság, de több tízmilliárdos megtakarítás. És magyarországi késelésekről nem olvasni semmit.
Szívesen látnék egy ilyen menekültpolitikát Németországban is."

Minden alkalommal, amikor Magyarországon járunk, hálás vagyok, hogy ott más a politika. 

Budapesten éjszaka nagyobb biztonságban érzem magam egyedül utazva, mint nappal a német vasúton.

Remélhetőleg Magyarország kitart. Egyszer azonban ez olyan mértékben felhalmozódik majd, hogy pénzügyileg érdemesebb lesz kilépni az EU-ból. Vajon akkor visszatér a dominóhatás?

Nekünk is ezt kellene tennünk. Én adományoznék havonta legalább 100 eurót erre, és biztos vagyok benne, hogy Németországban sokan csatlakoznának ehhez. 

A bírság kifizetése így gyerekjáték lenne, és a hazánk biztonságosabbá válna.

Ha az EU-ban egy politika kudarcot vall, akkor kéretik a kárt szétteríteni az összes uniós tagállamra. Nagyjából így érvel az Európai Bíróság. Ez már majdnem egy politikai bohózat."

--

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2024. június 14. 18:42
//jogkodex.hu/doc/3565587 Elvileg az eredeti szerződés elég világos. Csak a buzeráns bírók szeretik a migráncs gyikot és a kis gyerekekre ácsingóznak. Ez a fő útmutató... Szerintem ami eltér ettől az nem europa védelme miatt alakult,a eu népek szokásainak és vagy vallásának kárára.
makapaka2
2024. június 14. 18:15
Németországban is egyre több a józanul gondolkodó ember! Bár nincs szólásszabadság, azért hallatják a hangjukat.
istvanpeter
2024. június 14. 10:46
Vérlázító, hogy egy Soros-féle bíróság a betörőket védi és támogatja.
bazilka
2024. június 14. 08:11
két idézet a cikkből: "német napilap objektív és neutrális hangnemben ír" "azért kell bírságot fizetniük, mert megvédik a polgáraikat a nemi erőszaktól, a késes gyilkosságoktól, a terrortól és a lopástól"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!