Mission Impossible: Orbán Viktor Ukrajna-párti aláírását követeli az ECR

2024. június 21. 19:30

Ez a feltétele a Meloni-féle pártcsaládhoz való csatlakozásnak. Sőt, még a magyargyűlölő AUR társaságát is el kellene viselnie a Fidesznek.

2024. június 21. 19:30

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Írásbeli, Ukrajnát támogató nyilatkozatot kell tennie a Fidesznek, ha a magyar kormánypárt csatlakozni szeretne az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) csoportjához – közölte Nicola Procaccini, a frakció alelnöke.

Az Euractiv szerint Procaccini kifejtette, hogy ezt várták el a román szélsőjobboldali-soviniszta AUR párt esetében is, amely a héten csatlakozott a pártcsaládhoz. „Hivatalos írásbeli nyilatkozatot kértünk az AUR-tól az ukrán ügy egyoldalú támogatásáról.

Enélkül nem lenne lehetséges az ECR-frakcióhoz való csatlakozás, mert mi mindig Kijev mellett álltunk”

– mondta Procaccini, aki Meloni pártjának, a Fratelli d'Italia-nak az európai parlamenti képviselője.

„Ha a jövőben Orbán is csatlakozni akar a konzervatívokhoz, akkor ugyanezt kellene tennie” – tett hozzá a politikus.

Korábban viszont Orbán Viktor miniszterelnök és több fideszes politikus is kijelentette, hogy

a Fidesz nem lép be olyan pártcsaládba, amelynek tagja a magyargyűlölő AUR.

Ezen a héten új tagok csatlakoztak az ECR-hez, köztük a dániai „Demokraták” párt, a bolgár „Van ilyen nép” párt, a litván „Gazdák és Zöldek Uniója” párt, a korábbi „Reconquête” EP-képviselők és a „Románok Egyesüléséért Szövetség” (AUR).

Az új tagokkal az ECR az Európai Parlament harmadik legnagyobb képviselőcsoportjává vált,

megelőzve a liberális Renew-t, utóbbiból egyébként nemrég lépett ki Andrej Babis „ANO” pártja. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 410 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. június 23. 01:06
A FIDESZ javasolja Procaccini úrnak: Szíveskedjék 3 hónapot Ukrajna egyik frontszakaszi lövészárkában eltölteni. Utána számoljon be a tapasztalatairól. A tapasztalatszerzésről szóló beszámoló után a FIDESZ tagsága szavaz. Ha Procaccini úr képes lesz még beszámolót tartani...
masikhozzaszolo
2024. június 22. 12:29 Szerkesztve
Ukrajnával nem volna bajunk. A háborúval és a magyarellenességükkel, üldözéssel, nyelvhasználatunk gátolásával van bajunk. Egyébként adunk áramot.
Skywalker_bp
2024. június 22. 12:15
Meloni akkor megadta a módját, hogyan mondjon írásban nemet Orbán ECR-hez való korábbi csatlakozási álmaihoz. Na de hogy lesz így elfoglalva Brüsszel, ha mindenhol egyedül maradunk - kivéve Türk Tanács. Hogyan lesz itt szuverenizmus, ha Kína oldalán beszálltunk legkeményebb a globális imperializmusba. Afelôl ugyanis ne legyenek kétségeink, hogy Kína a legnagyobb globalista imperialista az USA után. Csak nem egy térfélen játszanak. Hm?
Dunhill67
2024. június 22. 12:12
ah...akkor köszi,de nem.......milyen jogon szab feltételeket(!),egy újonnan belépő,nyíltan magyarellenes bozgor náci párt??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!