Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A román szélsőjobbos AUR belépett Meloni pártcsaládjába

2024. június 19. 18:17

Meloni pártcsaládja a harmadik legnagyobb frakciójává nőtte ki magát a román párttal.

2024. június 19. 18:17
null

Nyitókép: Daniel MIHAILESCU / AFP

Szerdán a konzervatív ECR lett az új parlament harmadik legnagyobb pártja legalább 88 mandátummal, miután  a román nacionalista AUR párt is csatlakozott – írja a Dagens Nyheter svéd lap.

Az ECR Európai Parlamenti képviselőcsoportja a csatlakozás második fordulójában 83 taggal bővült.

Az AUR (Románok Egyesüléséért Szövetség) idén 14 százalékot ért el az idei európai parlamenti választáson, így második legerősebb román párt lett.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ECR vezetője Giorgia Meloni pár napja Orbán Vikorral tárgyalt Brüsszelben.

Orbán ugyan többször is jelezte, hogy a Néppártból való kilépése óta a függetlenek közt politizáló Fidesz szívesen menne az ECR-be, annak több tagpártja elutasítja azt.

Így áll a kérdéshez a Finn Párt, a belga Új Flamand Szövetség, a cseh Polgári Demokrata Párt (ODS) és a Svéd Demokraták is.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hyazinth
2024. június 23. 14:27
"Az AUR (Románok Egyesüléséért Szövetség) idén 14 százalékot ért el az idei európai parlamenti választáson,..." Jó, hogy nem a tavalyin vagy a jövő évin...
Tárkány Álmos
2024. június 20. 15:21
Beárazták a Fideszt: inkább a vadnacionalista román, mint Orbán. Naponta jönnek a fiaskók, de minek elgondolkodni rajta? Mindenki hibás, nindenki rosszul csinálja, mindenki hülye... Ismeritek a viccet: a rádió bemondja, hogy vigyázat, mert egy őrült szembe megy a sztrádán a forgalommal. Mire az őrült: egy? Itt mindenki őrült!
2024. június 20. 10:13 Szerkesztve
Ki ez a Vlad Depes bajszos koronás hasonmása? Csak nem a Drakula vámpíromságát Istenítik a Gy AUR-ok úgy, mint a fogatlan ukrán a trizubát?
Dixtroy
2024. június 20. 07:42
Én is szívesen állnék egy ilyen zászló alatt, amin a rongyba csavart fejű drakula van. Ja, nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!