Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Megválasztották az első női államfőt – aztán szűk egy nappal később máris megöltek egy polgármesternőt Mexikóban

2024. június 04. 18:45

Korábban elrabolták, most pedig meggyilkolták Yolanda Sánchezt.

2024. június 04. 18:45
Mexikói zászló

A nyitókép illusztráció. Fotó: CARL DE SOUZA / AFP

Meggyilkolták egy nyugat-mexikói város női polgármesterét hétfőn, alig 24 órával az ország első női államfője, Claudia Sheinbaum megválasztását követően – közölte a regionális kormány.

„Michoacán állam kormánya elítélte Cotija város elöljárójának, Yolanda Sánchez Figueroa asszony meggyilkolását” – közölte a regionális belügyminisztérium. A tájékoztatás szerint biztonságiakat vezényeltek ki, hogy kézre kerítsék a felelősöket.

Korábban már elrabolták

A polgármestert tavaly szeptemberben három napra elrabolták Guadalajara közelében.

Az emberrablók a Cártel Jalisco Nueva Generación (Új Generációs Jalisco Kartell) nevű fegyveres csoporthoz tartozhattak, amely a rendőrség és a helyi média szerint az ország két legerőszakosabb szervezete közé tartozik. Értesülések szerint az akciót fenyegetésnek szánták, mert Sánchez ellenállt annak, hogy a kartell befolyást gyakoroljon a városi rendőrségre.

Áprilisban két polgármester-jelöltet gyilkoltak meg az észak-amerikai országban.

Egyikükkel az észak-mexikói, határ menti Tamaulipas államban végeztek. Egy másik polgármesterjelöltet a déli Oaxaca államban ölték meg. A mexikói drogkartellek gyakran követnek el merényleteket polgármesterek és polgármester-jelöltek ellen, hogy így próbáljanak nyomást gyakorolni a hatóságokra.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:05
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­­k­e­l­­d­­ ­­­a­­ ­­s­z­e­­­x­­­i­­­ ­p­­­u­­­n­­c­i­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
gilou-au-clavier
2024. június 04. 23:11
Mégis mi a fasz köze van ennek a szerencsétlen nőnek a bűnözési rátához? MIcsoda aljas inszinuáció ez? A kesmanyikok már savazzák, mert ezt imádják a magyar antiszemiták, 1 napot nem bírnak ki a retkek zsidózás nélkül.
SzkeptiKUSS
2024. június 04. 20:41
Olyan mértékben korrupt az államigazgatás is a rendőrségükkel együtt, hogy a büdös életben nem lesz belőlük normális állam. Hány kísérlet volt már a rendrakásra és mind kudarcot vallott.
bagoly-29
2024. június 04. 20:40
Hm...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!