Franciaország
ÉLŐ
Belgium

Megjelent az a német elemzés, amely megmutatja Magyarország helyét az Európai Unióban

2024. június 10. 10:49

A Die Welt összefoglalójában a magyarországi eredményeket tette az első helyre, míg más külföldi lapok arról írnak, Orbán Viktor és szövetségesei minden eddiginél nagyobb befolyást szerezhetnek az uniós döntésekre.

2024. június 10. 10:49
null

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Németország egyik legjelentősebb portálja, a Die Welt is beszámolt az európai parlamenti választások eredményeiről, összefoglalójában pedig Magyarországgal kezdte a felsorolást – olyan országokat előzünk meg, mint a megdöbbenésével küzdő Franciaország, Olaszország, Ausztria, Spanyolország, Lengyelország vagy épp Hollandia.

Természetesen a kiemelt figyelem mellé azért kritika is érkezett a többségében magyarellenes cikkeket megjelentető oldalon: a szerző szerint az eddigi legrosszabb eredményét érte el Orbán Viktor „jobboldali populista" miniszterelnök pártja, a Fidesz.

Azt azért a beszámoló is megjegyzi, hogy továbbra is Magyarország legjelentősebb politikai ereje maradt a Fidesz – mint megírtuk, a vasárnapi eredmények egy parlamenti választás esetén újabb kétharmadot jelentettek volna.

A külföldi lapok közül egyébként az El Mundo azt írja, Orbán Viktor megerősítette politikai vezetését, a Fidesz pedig kettős győzelmet aratott, míg a La Repubblica – ugyancsak nyomtatott kiadása – leszögezte, a magyar miniszterelnök, Giorgia Meloni és Marine Le Pen lehetséges szövetségével az uniós döntésekre való befolyás megszerzésének álma még soha nem volt ilyen erős.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 13. 14:26 Szerkesztve
Büszkék lehetünk, de objektíve a franciákat illeti az első hely. Ott nagyobb földrengés volt. Mondjuk az árnyékkormány nálunk is megrendült:)
obi-wankenobi
2024. június 10. 21:05
Ha jobban bele gondolunk, nem is igazán a jobb oldal érdeme ez az eredmény, hanem a balosok ennyire rosszak. Persze az is, de ha a jobbosok meg sem szólalnának, a balosok hülyesége miatt akkor is a jobbosok nyernének. Szerencsénkre! Azt látom, hogy a balosok még jól hazudni sem képesek. Valójában ezt az eredmény a balosok tökéletesen kivívták maguknak. Ez a politikájuk ezt az eredményt jelenti nekik és amíg ezek ennyire hülyék, mindig ez is marad. A jobbosoknak ezért csak folyamatosan a kijelölt úton kell haladni és nem hagyni, hogy a balosok megingassák őket. Kezd látszani, hogy a balosok nem egy fejlődő országot szeretnének építeni, hanem a hátulról kapott utasítások alapján mindenféle mocskosságokkal minden áron eltávolítani az egyetlen működő kormányt. Ezzel pedig nem lehet nyerni. A balosoknak ajánlom figyelmébe a 12 dühös ember című filmet. És egy kis csemegét is. Videa/ Star Wars kód első rész. Videa/ Star Wars kód második rész. Videa/ Star Wars kód harmadik rész.
obi-wankenobi
2024. június 10. 20:39
Akik háborút akarnak, mégis mire számítanak? Lehet, hogy a háború pártiak között olyan a beszélgetés, hogy - Üdv szomszéd! Én annyira háború párti vagyok, hogy úgy lőddöznék már. Te nem akarnál az ukrán frontra menni? - Jó ötlet szomszéd. Szavazzunk fletóra aztán küldjük inkább a gyerekeinket a frontra.
takasheel
2024. június 10. 17:08
A Tiszát-is- gátak közé szorították. Néha pedig csak a saras mederalja maradt belőle. Ezeknél is így fog történni! Csöndössen folydogálhat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!