Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Meghalt a lengyel katona, akit egy migráns késelt meg a fehérorosz határon

2024. június 06. 17:19

További két katona is megsérült a lengyel-fehérorosz határon.

2024. június 06. 17:19
null

Nyitókép: Képernyőkép/Visegrád 24 X-oldala 

Május 28-án számoltunk be a hírről, hogy egy migráns megkéselt egy lengyel katonát a fehérorosz-lengyel határnál. A súlyosan megsebesített katona csütörtökön életét vesztette – közölte a lengyel hadsereg parancsnoksága, miközben aggodalmak merültek fel, hogy Oroszország szervezi a migránsok beáramlását Lengyelországba.

Ezt is ajánljuk a témában

Varsó azzal vádolja Moszkvát, hogy megpróbál több ezer embert Afrikából Európába csempészni úgy, hogy Oroszországba repíti őket, majd a Kreml szövetségesével, Fehéroroszországgal közösen a lengyel határra küldi őket – olvasható a barrons.com-on. 

A múlt héten a lengyel hadsereg közölte, hogy egy katona járőrözés közben súlyosan megsebesült, miután egy migráns a fehérorosz oldalon megkéselte. Csütörtökön a hadsereg bejelentette a halálát.

A fehérorosz határon elkövetett támadás helyszínén az orvosok erőfeszítései ellenére a katona életét nem sikerült megmenteni” – áll a főparancsnokság közleményében. Donald Tusk lengyel miniszterelnök is kifejezte részvétét a katona családjának.

„Egy fiatal katona, Mateusz az életét adta a Lengyel Köztársaság határának védelmében. A haza és honfitársai nem fogják elfelejteni ezt az áldozatot” – írta az X-en. 

A lengyel hadsereg a múlt héten két másik, a határon lévő katonák elleni támadásról is beszámolt: az egyik katonát egy botra erősített késsel szúrták meg, egy másik pedig arcsérüléseket szenvedett, miután egy törött üveggel támadtak rá.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. június 07. 22:56
gebsi1 Amikor Jerzy úgy gondolja hogy fegyvert ránt... .
survivor
2024. június 07. 22:54
Van rossz migráns ? Aranyat érnek, nem ?? Arany eresek....🏅
survivor
2024. június 07. 22:48
18 Naja. Ali Kurditól kezdve.. Meg a páleszelet is... Puty nem hülye...😍
herceg-3
2024. június 06. 20:35
Ilyenek a NATO katonák...? Csak úgy meg lehet őket késelni...? Én át gondolnám ilyen felhozatal mellett a "poloskák" helyében, hogy az oroszokkal baszakodjak...! ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!