Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Újabb két lengyel katona sérült meg a fehérorosz határon

2024. május 31. 20:33

A keddi incidens miatt visszaállították a 200 méteres pufferzónát a két ország között.

2024. május 31. 20:33

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken!

Nyitókép illusztráció. Fotó: X-fotó

Több migránstámadás is történt az utóbbi időben a lengyel-fehérorosz határnál. A polskieradio.pl tájékoztatása szerint újabb két katona sérült meg, miután külföldiek egy csoportja rájuk támadt. Erről Michał Bura, a Podlasie határőrség munkatársa számolt be a Polish Radio Białystok munkatársának.

Az újabb incidens még szerdán történt a kelet-lengyelországi Dubicze Cerkiewne közelében. A katonákra fegyverrel támadtak, és az arcukat találták el. A tisztek olyan sebeket szereztek, melyeket össze kellett varrni.

„A héten nem ez az első támadás, ami a lengyel szolgálatokat éri” – tájékoztatott a határőrség illetékese. 

Az egyik katona, akit kedden kora reggel a határzárat áttörni próbáló migránsok egy rögtönzött lándzsával szúrtak meg, jelenleg az életéért küzd

– közölte a lap.

Visszaállították a pufferzónát

Ez az incidens volt az egyik oka annak a döntésnek, hogy visszaállították a 200 méteres pufferzónát a fehérorosz határon.

Szerda reggel Donald Tusk miniszterelnök a helyszínen tartott sajtótájékoztatón azt mondta, „azt javasolták nekünk, hogy ahol csak lehet, gyorsan állítsuk vissza a zónát ezen a területen”.

A lengyel ügyészség a keddi esetet gyilkossági kísérletnek minősítette – idézte a PAP állami hírügynökséget a portál.

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. június 01. 07:54
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
kastellorizo
2024. június 01. 05:57
Kovács Ubul 2024. június 01. 05:54 Ilyenkor hibrid hadviselés és támadás ejropa ellen. Máskor meg jaj szegény menekültek. Komolytalan.
Kovács Ubul
2024. június 01. 05:54
FehérmusZka hibrid hadviselés.
kastellorizo
2024. június 01. 05:52 Szerkesztve
Szerbia biztonságos ország - nem indokolt, hogy onnan a migránsok átjöjjenek. Belarusz és Oroszország nem biztonságos ország, ezért az onnan jövő migránsokat be kell engedni. Azaz: a magyar kerítés jogos, a lengyel és a baltikumi nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!