Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Magyarország miatt siet fél Európa, a belgáknak könyörögnek

2024. június 07. 11:05

Tizenkét tagállam még a magyar EU-elnökség előtt szeretné elindítani Ukrajna és Moldova csatlakozási folyamatát, sőt, arról sem mondtak le, hogy az Európai Tanács ülésén Magyarországot is meggyőzik, változtasson Kijevvel kapcsolatos álláspontján.

2024. június 07. 11:05
VON DER LEYEN, Ursula; ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Tizenkét uniós tagállam (Csehország, Svédország, Észtország, Finnország, Portugália, Lettország, Lengyelország, Litvánia, Németország, Szlovénia, Románia és Szlovákia) közös levélben fordult az EU soros belga elnökségéhez, és arra kéri a többi országot is, hogy indítsák el Ukrajna és Moldova uniós
csatlakozási tárgyalásait, mielőtt Magyarország júliusban átveszi a soros elnökséget – írja a The European Conservative.

A cikk megjegyzi,

Magyarország az egyik legfőbb támogatója Moldova uniós tagságának, Ukrajna csatlakozását viszont továbbra is ellenzi, többek között azért, mert a kijevi vezetés korlátozta az etnikai kisebbségek anyanyelvhasználati jogát.

A levél aláírói mindenesetre abban bíznak, hogy az Európai Tanács ülésén sikerül meggyőzni Magyarországot, hogy változtasson álláspontján. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsek-3
2024. június 07. 17:06 Szerkesztve
....
cinkegolyó
2024. június 07. 16:13
Megszólalt Robert Fico - teljes beszéd magyarul 1 napja Ultrahang, youtube-on. Sajnos, még csak 47 ezren látták. Nyílt, a szlovák és az európai helyzetet, valóságát leíró őszinte beszéd ! Megfontolandó, párhuzamot lehet vonni a szlovák és a magyar ellenzéki politika között!
vapepe
2024. június 07. 15:33
Tommaso, nem érted? Pont ez a lényeg az Ukránok esetében.
ekeke1
2024. június 07. 15:29
Tommaso "pár szó a Csipes-ügyről, a FIDESZ idei sokadik botrányáról." Nem tudtam hogy ez is fideszes(?) botrány, de ha már szóba került néhány apró tény: -Kozák Danuta a tegnap válogató versenyen 6. helyen végzett(célfotóval) , Csipes Tamara 1. - Mivel Kozákkal senki nem volt hajlandó kettes illetve négyes hajóba ülni, ezek után elhagyta a szegedi válogatót, így sem az EB-n sem az olimpián nem indul. -ellenben Csipes Ferenc edző tanítványaival. Kozák Danuta marad a hat aranyérmével(minden tisztelet és életjáradék jár érte, mivel 37 éves), a két gyerekével( sok egészséget és boldogságot), valamint az edző férjével aki borított. Nem volt jó ötlet, így utólag nézve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!