Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Kiosztotta az amerikai védelmi miniszter Putyint

2024. június 15. 08:51

Lloyd Austin kijelentette: Vlagyimir Putyin orosz elnök nincs abban a helyzetben, hogy megszabja a béke feltételeit Ukrajnának.

2024. június 15. 08:51

Nyitókép: Mikhail Metzel / SPUTNIK / AFP

Vlagyimir Putyin vélhetően annak apropójából sorolta fel Oroszország békekötéshez szükséges feltételeit korábban, hogy a hétvégén békekonferencia lesz Svájcban, melyre Moszkvát egyáltalán nem is hívták meg.

Ezt is ajánljuk a témában

Putyin fenti feltételeire reagálva Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter közölte:

„Putyin nincs abban a helyzetben, hogy megszabja Ukrajnának, mit kell tennie a béke érdekében”. 

„Ez pontosan az a fajta viselkedés, amelyről nem akarunk hallani” – tette hozzá. 

Felhívta a figyelmet, hogy a NATO-Ukrajna partnerséget továbbra is mélyíteni kell, és a washingtoni csúcstalálkozó lépéseket tesz majd az Ukrajna esetleges tagsága felé vezető híd megteremtése érdekében. „Az Egyesült Államok, szövetségeseink és partnereink hosszú távon Ukrajna mellett fognak állni” – erősítette meg. 

Hozzátette, hogy az amerikai kormány elkötelezettsége a kollektív védelem mellett továbbra is „sziklaszilárd”. 

Mint mondta, nem szabad elfelejteni, hogy a putyini háború nem a NATO-bővítés következménye, hanem oka annak, ami azt eredményezte, hogy Svédország és Finnország csatlakozásával a szövetség megtorlóbb és ütőképesebb, mint valaha volt. 

Szerinte képességei fejlesztése terén a NATO legutóbbi években hatalmas előrelépéseket tett, de továbbra is nagyon fontos az, hogy minden szövetséges állam teljesítse azt a közös kötelezettségvállalást, hogy a GDP-je legalább 2 százalékát védelemre költse. „Most a védelmiipari bázisainkba is be kell fektetnünk a kritikus lőszerek szabványosítása és a NATO interoperabilitásának javítása érdekében” – tette hozzá. 

(MTI)

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2024. június 15. 14:50
Szerintem olyan helyzetben van. Persze folytatódhat az öldöklés is...
lbs0420
2024. június 15. 13:09
Méghogy kiosztotta Putyint... Ez a kormos seggú alak csak a szokásos jenki nagyképűséggel hadová!t! Egyenlőre annyi tény,hogy a kiherélt (a csúcstechnológiás szerkezeti részektől megfosztva) odaadott M1 Abrams harckocsikat már áttanulmányozták az orosz szakértők, a hozzájuk adott lőszer,meg területi harcokban annyit ér,mint a halottnak a beöntés... Ezt maguk az ukránok mondják! Ráadásul mivel gázturbinás a meghajtása kerozin kell hozzá üzemanyagnak - sok - amelynek biztosítása harcszerű körülmények között meglehetősen nehéz! Az Avantgard és Kindzsal rakétákról csak az ukránok hazudozzák, hogy lelőttek belőlük többet, de különösebb bizonyítékot erről nem tudtak bemutatni. A HIMARS rakétákat viszont sorozatban szedik le az oroszok, ráadásul az elektronikai harc segítségével meg tudják bolondítani azok vezérlőrendszerét, így messze a céltól csapódnak be! Túl sok hollywoodi filmet nézett ez a bokszos pofájú...
orion8
2024. június 15. 13:01
De Amerika sincs abban a helyzetben hogy megszabja a feltételeket Oroszországnak.
kukasmacska
2024. június 15. 12:52
Sziklaszilárdan, persze. Ami bármelyik pillanatban pudinggá változhat. Vietnamban, Afganisztánban, stb is sziklaszilárdan a helyi barátaik mellett álltak. Aztán egy napon meg már nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!